25 Април 2024 г. Четвъртък

Делян Добрев не е "калинка", имал си дипломите човека

2012-03-23 15:56:53

Новият министър на икономиката Делян Добрев не бил поредната "калинка" във властта.

Икономическото ведомство опроверга появилите се публикации в медиите за съмнения в истинността на образованието и дипломите на Добрев.

Вчера бе разпространена информация, че Делян Добрев не присъства в регистрите на университета, в който твърди, че е учил в САЩ.

"Подобни твърдения категорично не отговарят на истината", заявиха в съобщение до медиите от МИЕТ.

Министър Добрев е завършил специалност “Икономика”, степен “бакалавър“ в Уеслеански университет – Мидълтаун, Кънектикът (2002 г.).

Освен това той притежава магистърска степен по "Маркетинг" от Университета за национално и световно стопанство, гр. София, добавиха от ведомството, като изпратиха сканирани дипломите на министъра.

33-годишният Делян Добрев пое икономическото ведомство след освобождаването на Трайчо Трайков.

 

Скандал с "калинките" във властта се появиха около уволнените вече от ДФ "Земеделие" Калина Илиева и от "Напоителни системи" Георги Харизанов.

Илиева се оказа с фалшива диплома, а Харизанов - без висше образование и с криминално минало, но Мирослав Найденов го определи като българския Бил Гейтс.

Междувременно премиерът Бойко Борисов назначи бившия вече депутат от ГЕРБ Валентин Николов за зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. В екипа на Добрев той ще поеме ресор "Енергетика".

Валентин Николов е роден на 9 август 1971 година. По професия е инженер. На парламентарните избори през 2009 г. е избран за народен представител.

Като депутат беше заместник-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси.

Очаква се неговото място в парламента да заеме следващия в листата - Михаил Владов, член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати