16 Април 2024 г. Вторник

„Анонимните" удариха Бенедикт XVI

2012-03-23 07:26:58

Членове на хакерската група „Анонимните" в Мексико блокираха уебсайтове, свързани спосещението на папата в страната, предаде АП.

В разпространено видео обращение се посочва, че предстоящата визита е безсмислена, защото щяла да изхарчи пари, които в разгара на кризата могат да се използват за социални дейности.

Визитата на папа Бенедикт XVI можела да послужи и в предстоящата президентска кампания, което е недопустимо, заявиха от „Анонимните".

Неговото посещение в Куба вече предизвика остри коментари.

Самуел Нахера, говорител за мексиканския епископална конференция, заяви на своята интернет страница, че сайтът за папската визита е бил блокиран от "кибер атака."

Десетки арести на дисиденти бяха извършени в Куба по време на протест на съпруги и майки на политически затворници от движението "Жени в бяло". Арестите стават седмица преди посещението на папа Бенедикт XVI на Острова на свободата.

Кубинските власти арестуваха през уикенда около 70 жени от дисидентската организация "Жени в бяло". 19 от тях са арестувани по време на протестно шествие вчера в кубинската столица Хавана. Жените, облечени в традиционните бели дрехи, бяха заобиколени от органите на реда и отведени с автобуси.

Представителка на дисидентската група "Дами в бяло" съобщи, че 33 жени, сред които водачката на групата Берта Солер, били задържани, когато отивали на неделна литургия. Поводът за протестните шествия на "Жените в бяло" е годишнината от арестите през март 2003-та година на 75 опоненти на правителството в Куба.

Именно тези арести са основание за създаването на дисидентската организация. Куба твърди, че в затворите й няма никакви политически затворници, а дисидентите са обикновени престъпници и наемници, платени от Вашингтон, за да всяват безредици. Арестите предшестват официалната визита на папата в Куба в началото на следващата седмица. Бенедикт XVI ще пристигне в Хавана след тридневно посещение в Мексико.

източник: news.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати