28 Март 2024 г. Четвъртък

Дупка в самолета: На руските пилоти това не им пречи

2012-03-22 08:25:52
Паника обзе днес пътниците на Боинг 737 малко преди самолетът да излети от Москва, щом научиха за дупка, открита в едното му крило. Това обаче не попречи на пилота да вдигне машината във въздуха, съобщи руската авиокомпания "Трансаеро", цитирана от Франс прес.

След като екипажът обяви, че полетът до сибирския град Красноярск ще бъде изпълнен независимо от проблема, 27 пътници от общо 70 отказаха да останат в самолета и разгневени го напуснаха.

"Докато самолетът се готвел за излитане, един от пътниците забелязал, че част от крилото липсва", разказа пред АФП Константин Тюркин, говорител на "Трансаеро". Липсвал капакът на люка за достъп до един от двигателите.

Научил за повредата, пилотът обаче обявил, че самолетът въпреки всичко ще излети, с което хвърлил пътниците в паника.

"Това е технически елемент, чиято липса не пречи" един самолет да излети, както сочи техническата документация на боингите, обясни Тюркин и добави, че това "изобщо не влияе на сигурността на полета".

Според руски медии, преди да пусне пътниците да излязат, екипажът ги заплашил, че ще извика полиция, за да бъдат арестувани.

"Това не отговаря на истината", заяви Тюркин и посочи, че хората, които са поискали, са напуснали машината и на всеки частично е възстановена стойността на билета.

Говорителят опроверга твърдението на "Комсомолская правда", че преди да бъде открит проблемът, самолетът на два пъти се опитал да излети, но без успех.

Според Тюркин първият опит за излитане закъснял, тъй като екипажът установил, че свети сигналът за нередност с климатичната уредба.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати