26 Април 2024 г. Петък

Левски разгроми Славия и направи важна крачка към титлата

2012-03-21 15:23:36
Овча купел" и успя да се изравни по точки с Лудогорец на върха в "А" група. 

Головете за "сините" забиха Иван Цветков от дузпа, Дарко Тасевски и Тони Калво. Славия пък игра повече от един час с човек по-малко, след като Емил Петров бе изгонен с директен червен картон още в 25-ата минута. 

Така Левски записа поредна си победа с треньор Николай Костов, при който "сините" имат само пълни успехи в шампионатните си срещи. 

Символичните гости бяха по-активният и търсещ победата отбор, надиграха тотално "белите", заслужено си взеха трите точки и направиха сериозна крачка към жадуваната шампионска титла. 

Славия от своя страна продължава да се дъни срещу Левски и няма победа над този съперник от 8 март 2003 година.

Домакините започна по-добре срещата и още в началото се опита да притисне Левски. В 3-ата минута Петър Димитров проби отдясно, нахлу в наказателното поле на "сините" и пусна хитро топката към Николай Божов, но Пламен Илиев много предвидливо излезе и улови топката. 

Малко по-късно последва нов пробив на Петър Димитров и извеждащ пас към Георги Христов, който бе спрян от несъществуваща засада. Постепенно "сините" изравниха играта и изнесоха топката в по-предни позиции. 

В 17-ата минута Тони Калво размина домакините отляво и центрира към Кристовао Рамос, но Живко Желев успя да го блокира. Двубоят вървеше много скучновато, без каквито и да било голови положения, липсваха и ударите към двете врати. 

Така се стигна до 25-ата минута, когато Левски спечели дузпа, а Славия остана в намален състав. Кристовао Рамос се откъсна сам срещу Емил Петров, който го събори в наказателното поле - дузпа за Левски и червен картон за Петров. 

Определено заслужен наказателен удар за "сините"

"Сините" контролираха играта, но залагаха на многоходови и безбройни разигравания, футболистите на Славия пък трудно минаваха центъра на терена. 

В 41-ата минута Тони Калво стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката мина до лявата греда на "белите". 

Второто полувреме започна с атаки за Левски. В 51-ата минута Нуно Пинто проби отляво, последва остро центриране в наказателното поле на Славия, където обаче Стефано Кунчев боксира топката. 

Малко по-късно Кристовао Рамос бе изведен сам срещу Кунчев, но се засуети и бе блокиран от защитата на "белите". В 57-ата минута Владо Гаджев стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но топката профуча до дясната греда на домакините. 

До края не се случи нищо интересно, Левски заслужено си взе победата и се изравни по точки с Лудогорец на върха в "А" група.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати