Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Май 25
Начало arrow Политика arrow Букет и рецепта за министерско дълголетие за Атанасова

Букет и рецепта за министерско дълголетие за Атанасова

  Print E-mail
2012-03-21 13:49:42
източник: dnes.bg

С букет цветя и „рецепта за министерско дълголетие“ - така отиващият си министър Стефан Константинов посрещна наследника на поста си Десислава Атанасова, часове след като тя положи клетва в парламента. 

След срещата им на четири очи Константинов обясни какво точно включва рецептата за министерско дълголетие.

„Не трябва да опитва да прави големи реформи в здравеопазването, да не гледа в канчето на фармацевтичните фирми, ако не пие от него, и на големите хора да казва "да", бяха съветите на Константинов.

Той отрече заръките му да са прозвучали с горчивина и е на мнение, те са изцяло практични.

"Както виждате усмихнат съм, няма грам горчивина. Може би звучат малко хумористично, но преди да се съди за тях, може би е добре пък да се размисли в дълбочина зад всяка една от тях какво се крие", обясни той пред журналистите.

Атанасова обаче отговори, че вероятно няма да се вслуша в тези съвети, защото остава много малко време до края на мандата и ще предприеме всички спешни мерки, които е решила.

 

"Първото, което ще направя като нов министър на здравеопазването, е да внеса предложение в Министерския съвет за отпадане на тавана на средствата, отпускани за лечение на деца  в чужбина", подчерта тя.

Ще започна с лекарствената политика, имам идеи и за подзаконовата нормативна уредба и за малка промяна в Закона за здравното осигуряване и в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, уточни новият министър.

Тя допълни, че ще обърне сериозно внимание на финансирането и на материалната база на спешната помощ, както и на защитата на работещите в тази област.

Следдипломното обучение и квалификацията на лекарите също са във "фокуса" на министър Атанасова, която преди дни обясни, че се чувства като „тежката артилерия на ГЕРБ“.

Тя обяви, че ще предложи дългосрочните цели за обсъждане на съсловието, пациентите и на всички парламентарни групи. Краткосрочните цели ще се преследват от утре, категорична беше тя.

Десислава Атанасова смята, че е предимство за работата й като министър това, че не е лекар, а е юрист.

Тя за пореден път подчерта, че подкрепата на колегите й от ГЕРБ и на премиера я накарала да поеме министерския пост.

Четвъртият здравен министър в кабинета „Борисов“ засега смята да запази двамата досегашни заместник-министри във ведомството й.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?