Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Фев 19
Начало arrow Култура arrow "За" Атанасова 120. "За" Добрев 119

"За" Атанасова 120. "За" Добрев 119

  Print E-mail
2012-03-21 13:45:51
източник: dnes.bg

 

След две комични прегласувания заради светкавичните ръце на депутати, дръзнали да гласуват вместо свои колеги, парламентът освободи Стефан Константинов и Трайчо Трайков и на техните места, съответно в здравеопазването и икономиката, избра Десислава Атанасова и Делян Добрев.

След първото гласуване независимият Георги Терзийски се оплака на Цецка Цачева, че негов колега се пресегнал и натиснал "против" избирането на Атанасова.

Шефката на НС Цецка Цачева заръча ново гласуване и тогава досегашната парламентарна председателка на  здравната комисия бе избрана за здравен министър.

"За" кандидатурата й гласуваха 120 народни избраници (ГЕРБ и независимите) от всичките 166 в залата. Против бяха 46 депутати от опозицията.

"Гласувах против, защото човекът, който носи основната отговорност за политиката на кабинета и в сферата на здравеопазването, премиерът Бойко Борисов, го няма в тази зала", обяви от трибуната Михаил Миков от БСП.

"Гласувах против, защото е ясно, че подкрепата на независимите, които вече работят и с картите на колегите си, не могат да променят явния дефицит на реформи в здравеопазването и несъстоятелността на политиката, която води правителството на премиера Бойко Борисов", каза още левият депутат.

Веднага след думите му Цачева изчете и другото решение – за освобождаването на Трайчо Трайков и избирането на наследника му Делян Добрев.

И тук отново ситуацията с прегласуването се повтори. Оказа се, че нечии сръчни ръце са натиснали бутона "за" избирането на Добрев от пулта на депутата от БСП Петър Димитров.

Цачева призова за успокояване на страстите и пусна ново гласуване.

От всичките 161 депутати, които участваха в него, 119 си харесаха за министър Делян Добрев, 42-ма обаче не го одобриха.

"Не ръкопляскайте на гласували 160 депутати и на избирането на нов министър със 120 гласа. Трябва от ГЕРБ да си сложите черни лентички", посъветва управляващите бившият икономически министър Петър Димитров.

"Гласувах против, защото г-н Аз (Бойко Борисов - бел.ред.) го няма тук", аргументира се той, докато новият здравен министър вече напираше да застане на парламентарната трибуна, за да се закълне.

я изчака чинно Делян Добрев и двамата се заклеха да спазват конституцията на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
     
    Последни новини от категория Култура
    Новини Класическият роман на Шюсаку Ендо "Мълчание" претворен на големия екран под режисурата на недостижимия Мартин Скорсезе излиза у нас на 4 януари. - - Книгата е в превод на Маргарита ...
    Новини "Тиха нощ, свята нощ" е една от най-популярните коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света. Дълго време тя е смятана за тиролска народна мелодия, но ...
    Новини Шестнайсет града се включват в редовната инициатива "Нощ на театрите", в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно, с намаления или безплатно. ...
    Новини В Плиска, в Двора на Кирилицата днес отбелязаха 1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски, съобщиха от областната администрация Търговище.На 27 юли честваме деня на Светите ...
    Новини Тазгодишното издание на варненския Международен балетен конкурс ще бъде открито по традиция в Летния театър на града на 15 юли. По време на двуседмичната програма на събитието публиката ще може да ...
    < Предишна новина   Следваща новина >
     

    АНКЕТА

    Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?