Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Окт 1
Начало arrow Култура arrow "За" Атанасова 120. "За" Добрев 119

"За" Атанасова 120. "За" Добрев 119

  Print E-mail
2012-03-21 13:45:51
източник: dnes.bg

 

След две комични прегласувания заради светкавичните ръце на депутати, дръзнали да гласуват вместо свои колеги, парламентът освободи Стефан Константинов и Трайчо Трайков и на техните места, съответно в здравеопазването и икономиката, избра Десислава Атанасова и Делян Добрев.

След първото гласуване независимият Георги Терзийски се оплака на Цецка Цачева, че негов колега се пресегнал и натиснал "против" избирането на Атанасова.

Шефката на НС Цецка Цачева заръча ново гласуване и тогава досегашната парламентарна председателка на  здравната комисия бе избрана за здравен министър.

"За" кандидатурата й гласуваха 120 народни избраници (ГЕРБ и независимите) от всичките 166 в залата. Против бяха 46 депутати от опозицията.

"Гласувах против, защото човекът, който носи основната отговорност за политиката на кабинета и в сферата на здравеопазването, премиерът Бойко Борисов, го няма в тази зала", обяви от трибуната Михаил Миков от БСП.

"Гласувах против, защото е ясно, че подкрепата на независимите, които вече работят и с картите на колегите си, не могат да променят явния дефицит на реформи в здравеопазването и несъстоятелността на политиката, която води правителството на премиера Бойко Борисов", каза още левият депутат.

Веднага след думите му Цачева изчете и другото решение – за освобождаването на Трайчо Трайков и избирането на наследника му Делян Добрев.

И тук отново ситуацията с прегласуването се повтори. Оказа се, че нечии сръчни ръце са натиснали бутона "за" избирането на Добрев от пулта на депутата от БСП Петър Димитров.

Цачева призова за успокояване на страстите и пусна ново гласуване.

От всичките 161 депутати, които участваха в него, 119 си харесаха за министър Делян Добрев, 42-ма обаче не го одобриха.

"Не ръкопляскайте на гласували 160 депутати и на избирането на нов министър със 120 гласа. Трябва от ГЕРБ да си сложите черни лентички", посъветва управляващите бившият икономически министър Петър Димитров.

"Гласувах против, защото г-н Аз (Бойко Борисов - бел.ред.) го няма тук", аргументира се той, докато новият здравен министър вече напираше да застане на парламентарната трибуна, за да се закълне.

я изчака чинно Делян Добрев и двамата се заклеха да спазват конституцията на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Култура
  Новини Световната здравна организация излезе с препоръки за психичното здраве на населението. Акцентът е върху психическата стабилност на лекарите, които се борят за живота на заразените и със седмици не се ...
  Новини Класическият роман на Шюсаку Ендо "Мълчание" претворен на големия екран под режисурата на недостижимия Мартин Скорсезе излиза у нас на 4 януари. - - Книгата е в превод на Маргарита ...
  Новини "Тиха нощ, свята нощ" е една от най-популярните коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света. Дълго време тя е смятана за тиролска народна мелодия, но ...
  Новини Шестнайсет града се включват в редовната инициатива "Нощ на театрите", в която десетки сцени ще пуснат зрителите зад кулисите и ще играят представления до късно, с намаления или безплатно. ...
  Новини В Плиска, в Двора на Кирилицата днес отбелязаха 1 100-годишнината от успението на Св. Климент Охридски, съобщиха от областната администрация Търговище.На 27 юли честваме деня на Светите ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?