25 Април 2024 г. Четвъртък

Двама министри на по 33 се кълнат в НС

2012-03-21 07:16:23

ромените в правителството ще бъдат представени днес пред Народното събрание. Двама нови министри ще влязат в кабинета. Делян Добрев ще смени подалия оставка миналата седмица министър на икономиката , енергетиката и туризма Трайчо Трайков, а Десислава Атанасова поема здравното министерство на мястото на Стефан Константинов.

До момента Добрев беше заместник на Трайков в икономическото ведомство. Атанасова пък беше шефка на здравната комисия в парламента.

И двамата са на по 33 години. За Борисов обаче младостта само им помага. „Ако министрите са стари, ще са от ДС, а моите са завършили във Франция, Англия, Германия. Те са с по две-три висши образования. Момчета и момичета, които си разбират от работата", обясни премиерът.

Според него Атанасова може да влезе с летящ старт, а Добрев се бил доказал като професионалист в най-горещите точки, където самият Борисов го е пращал - при протестиращите миньори и при отчаяните хора в наводнените райони.

Самата Атанасова се определи като „тежката артилерия на ГЕРБ“ и се закани до месец хората да усетят по джоба си спада в цените на лекарствата. Добре пък обеща да даде „газ на икономиката“.

 

Борисов трябваше да обясни пред обществото и за оставките на техните предшественици на министерските постове.

За здравния министър Стефан Константинов Борисов заяви, че имал добри идеи, но успял „да се скара с абсолютно всички“. „Накрая стана ясно, че само аз съм му фен“, заключи Борисов.

Премиерът мотивира смяната на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар. Премиерът нахока Трайков, че организирал форума в ранен час и се пекъл на плажа, докато външният министър Николай Младенов се чудел как да спасява събитието.

Утре депутатите трябва да обсъдят и създаването на две анкетни комисии - за изясняване на лобисткия скандал, свързан с предоставените 1,5 милиона евро от тройната коалиция на Петер  Хохегер, и за проверка на действията, както и за бездействието на изпълнителната власт, във връзка с  ценообразуването на лекарстата, предложена от  опозицията. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати