29 Март 2024 г. Петък

Константинов – сам на бара

2012-03-20 08:33:34

Приемам критиките, не съм догматик, който смята, че е винаги прав, но за много неща не съм съгласен. Това заяви пред Нова телевизия министърът в оставка Стефан Константинов.

Той разясни, че никой не му е искал оставката, а сам си я подал. Преди да депозира оставката си, Константинов е говорил с премиера Бойко Борисов.

Константинов се оплака, че не е имал подкрепа от Народното събрание по ред законопроекти.

"Национална здравна карта и планирането на болниците стои в Народното събрание. Стои законопроект за медицинските изделия, стои законопроект за пушенето. Когато се разминаваш, не може да се бориш с всички, подаваш оставка и идва следващият", коментира Константинов.

В тази връзка той определи като забавно сравнението на бъдещия здравен министър Десислава Атанасова, че е тежката артилерия на ГЕРБ.

"След тежка артилерия може би следва ядрено оръжие. Това е несериозно. Г-жа Атанасова е млада дама, с хъс, амбиция, има цели и ги гони. Много е важно, че я подкрепят, това при мен не се случи. Вижте – вестниците от 7 октомври 2010 година. Сам на бара. Първия ми работен ден. В Народното събрание аз стоя там, представи ме вицепремиерът, не премиерът. Тук тръгва много по-добре тя, представена от премиера, на президента. Това са плюсове", оплака се Константинов.

За бъдещето си министърът в оставка заяви, че най-вероятно ще се върне към професията си и няма да отива на борсата.

"Грехота е, ако един министър не може да спести някой лев за черни дни. Надявам се да си намеря работа в България, ако един бивш министър не може да си намери работа или специалист, работил 20 години. Теглим чертата и гледаме нагоре. Ще подкрепям г-жа Атанасова. Ще й се случи нещо, което на мен не ми се случи, аз отидох в празен кабинет. Проф. Борисова беше толкова огорчена, от това, което стана с нея, че беше напуснала кабинета и не ме чакаше, аз ще я чакам", каза д-р Константинов.

 

"Още ми е криво, но все пак животът продължава. Това ще е повратна точка в личния ми живот", добави още той.

Министърът в оставка заяви, че няма свои колеги от кабинета, с които да е в лоши отношения.

По повод изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че не е нормално здравният министър да не знае какво се случва с цените на лекарствата, Константинов каза, че по същия начин няма логика и Дянков да не е знаел.

"Твърдо заставам зад финансовия министър за това, че не иска да се харчат много пари в момент на криза, но не съм съгласен с кадровика финансов министър", подчерта Константинов.

Той предупреди, че бомба със закъснител цъка в болниците.

"Ако парите за лекарства са 500 млн. лв., финансирането за болниците е за 1.1 млрд. лв.", заяви Константинов.

По думите му при управлението на болниците липсват политики, каквито той е искал да проведе с въвеждането на здравната карта.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати