26 Април 2024 г. Петък

До дни плащат парите на миньорите от "Горубсо"

2012-03-20 07:44:02

Забавянето на заплатите на миньорите е заради лошото финансово икономическо състояние на дружеството, призна собственикът на "Горубсо-Мадан" Валентин Захариев.

Той увери, че на съвещание на ръководството на фирмата е намерено решение и заплатите ще бъдат изплатени до края на седмицата.

"Мениджмънтът беше сменен през февруари и когато видяхме, че дружеството излиза от кризата, започна протеста", каза Захариев пред bTV.

 

По думите му миньорите не са получавали заплати само за два месеца - декември и януари.

"Няма такава мистика, че заплатите не са платени за шест месеца", заяви той.

Протестиращите обаче твърдят, че задълженията към всеки един работник са по 1 000 – 1 500 лева.

Валентин Захариев им обясни, че за да стане дружеството му по-ефективно е била променена системата на заплащане, което пък свалило заплатите на работниците.

По думите му заплатите в дружеството са вдигани два пъти за шест години, а условията на живот и труд на миньорите били добри – живеели в ново общежитие, ползвали служебен транспорт.

Думите му обаче предизвикаха възмущение сред протестиращите работници в Мадан, които отново заявиха, че протестът им продължава.

"На който не му се работи ще бъде освободен", отвърна им Захариев и изрази увереност, че 95% от персонала на "Горубсо-Мадан" ще се върне на работа.

Миньорите обаче са категорични, че не искат повече да работят за него и настояват за намеса на правителството и за отнемане на концесията.

От днес миньорите не пускат децата си на училище, заради невъзможност да им дават джобни.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати