29 Март 2024 г. Петък

Шофьори са късметлиите с £38 млн. от "Евромилиони"

2012-03-20 06:58:02

Дванадесет британски шофьори на автобуси спечелиха джакпота от 38 милиона британски лири или 45,6 милиона евро от лотарията "Евромилиони", съобщи в. "Дейли телеграф".

Шофьорите са от градчето Корби, графство Нортхамптъншир, съобщи NEWSru. Те вече 3 години участват в лотарията, като са си създали дори специален синдикат за целта. Мъжете вече били загубили надежда, че ще спечелят нещо, когато късметът неочаквано им се усмихнал. Сега всеки от участниците получава по 3 милиона британски лири.

Научавайки, че са спечелили джакпота от 38 милиона лири, шофьорите напуснали работа. Един от тях карал автобуса, когато чул печелившите числа и оставил превозното средство по средата на маршрута, съобщи в. "Сън".

На следващия ден всичките 12 късметлии отказали да отидат на работа. Мнозина от тях твърдят, че няма да се върнат там повече.

Един от спечелилите е 49-годишният Джон Ноакс, работил като шофьор 16 години. Миналата година дори е бил номиниран за наградата Шофьор на годината.

Ноакс твърди, че дните му зад волана са приключили и повече няма да се върне на тази работа. Сега той иска да осъществи отколешната си мечта и да си купи автомобил Aston Martin, заменяйки своя Nissan Primera. Освен това мъжът обещава да купи на жена си всичко, което тя поиска, пише в. "Дейли мейл".

40-годишният колега на Ноакс Чарлз Конър разказва, че е работил по 14 ужасни часа на ден, за да свърже двата края. Сега иска да използва печалбата, за да продължи образованието си, което е приключил на 16-годишна възраст. Планира да учи математика и чужди езици. Освен това иска да стане член на голф клуб и да си купи автомобил, някаква обикновена малолитражка.

Съпругата на 53-годишния Стефан Дерик - Фернанда, е казала, че семейството планира да се сдобие с "обикновени неща" – нов автомобил, къща, да погаси заемите си и да отиде на почивка в чужбина. Окончателно решение обаче фамилията още не е взела.

Това е петата голяма печалба на британци в "Евромилиони" през 2012 г. На 20 януари Гарет Бул и съпругата му Катрин от Мансфийлд в Нотингамшир спечелиха близо 41 милиона лири. На 7 февруари младата двойка Каси Карингтън и Мат Тофам получиха над 45 милиона лири от "Евромилиони". След това още два джакпота бяха спечелени от участници, пожелали анонимност, пише БТА.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати