24 Април 2024 г. Сряда

Станишев няма време за "дребните мишкувания" на Първанов

2012-03-19 19:54:48

Като "български дребни мишкувания" определи лидерът на БСП Сергей Станишев идеите за отлагане на червения конгрес през май и избора на лидер на левицата.

По неговите думи до конгреса има още два месеца и Георги Първанов много добре знае, че няма как да се организира пряк избор за председател на партията в рамките на тази отчетно-изборна кампания.

Вчера в Разград Първанов предложи новият председател на столетницата да бъди избран с пряк избор на партийните организации по места, а не както досега чрез делегати на конгрес.

Според Станишев има взето уставно решение за свикване на конгреса на 19-20 май, където да се формулират политиките на БСП, позициите по основните въпроси, както и да бъде избран Национален съвет и лидер на Столетницата.

Той допълни, че левицата трябва да се съсредоточи върху борбата с политическите си опоненти от ГЕРБ, а не да се занимава с лични политически амбиции.

По думите му БСП следва да покаже, че от една страна e единна, а от друга е последователна срещу мнозинството.

"Имам самочувствието, че съм политическото лице в БСП, което винаги е имало ясна позиция по отношение на ГЕРБ", добави Станишев.

БСП може да е първа политическа сила в следващия парламент, изрази надеждите си той, но според него ключова ще е политиката, която партията му ще предложи.

Лидерът на левицата каза още, че има амбицията да покаже, че български политик може да се справи със задачите на председател на ПЕС, но не уточни дали смята да се кандидатира за поста, който в момента заема служебно.

На изпроводяк Сергей Станишев почерпи журналистите за имения ден на дъщеря си Дария.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати