28 Март 2024 г. Четвъртък

Атанасова – тежката артилерия на ГЕРБ

2012-03-16 15:29:58

Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ, а не като хвърлена на кучетата. Това коментира пред журналисти номинираната за здравен министър Десислава Атанасова. 

Тя обяви, че първото нещо, което ще направи, е да подкрепи създаването на анкетна комисия за лекарствената политика, предложена от опозицията. 

Атанасова имала и конкретни идеи за мерки, за промяна в нормативната база и подзаконовата уредба, без да се налагат драстични промени в Закона за здравното осигуряване и в закона за лекарствените продукти. 

„Не желая да се ангажирам с проценти, надявам се в рамките на един месец потребителите да усетят намалението на цените на лекарствата“, коментира още Десислава Атанасова. Тя подчерта, че работи добре с ресорния вицепремиер Симеон Дянков. Обяви още, че ревизия на работата на Стефан Константинов нямало да прави. Нямало да се връща назад, а ще съсредоточи действията си напред. 

„Години наред много министри са се опитвали да правят реформи.  Всеки ден нещата стават все по-зле, надявам се, че " невидимите" неща ще се усетят след края на мандата на ГЕРБ“, допълни Атанасова.

Тя била наясно защо премиерът е освободил Константинов, както и с приоритетите на правителството и на ПГ на ГЕРБ. 

"Знам приоритетите на правителството, на парламентарната група и мисля, че бих се справила с тази работа", призна новият здравен министър. 

Според нея здравеопазването е надпартийна тема и решенията трябвало да се вземат с консенсус.   Атанасова  покани останалите политически сили и съсловните организации да я подкрепят.

На въпрос кога ще стане известен новият управител на НЗОК тя припомни, че той се избира от парламента и срокът е до 22 март.

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че е избрал Атанасова за министър, защото можела да влезе с „летящ старт“ във ведомството.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати