27 Април 2024 г. Събота

Мирослав Найденов: Ако Моника Янова съди мен, трябва да съди и австрийските парламентаристи

2012-03-15 10:24:35
Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че това, което е казал по адрес на Моника Янова за скандала "Хохегер" е било цитати от австрийската преса и ако тя възнамерява да го съди, както обяви вчера, то би трябвало по същата логика да съди и австрийските парламенатристи, които разследват случая.

Пряко по телефона от Катар министърът обясни и че атаката не е персонално срещу Янова, а срещу Станишев.

Като доказателство той посочи обстоятелството, че и в момента фирмата на Янова има договори с министерства за ПР.

В неделя в предаването "На четири очи" Найденов коментира, че с темата за рязкото поскъпване на яйцата се цели отнемане на общественото внимание от скандала "Хохегер", по който тече разследване в Австрия. Лобистът Петер Хохегер през 2008 г. беше избран от правителството на тройната коалиция да чисти имиджа на България пред ЕС заради ширещата се корупция и организирана престъпност. Договорът с него бе на стойност 1 млн. евро.

В ефира в неделя Найденов коментира, че този случай "ще бъде изключително голямо петно към България, петно,което може да бъде равно, да кажем, на връзката, която постоянно се прави с атентата срещу папата. Защото това ще бъде доказано този път. И тъй като това го е правил бившият премиер Станишев заедно с жената, с която в момента живее, чрез нейната медийна империя - това се покрива в момента и насочваме вниманието към какво? Към примерно случая с яйцата или случая с бонусите."

И тази сутрин Найденов посочи, че "когато има коментари по отношение на България, на тези въпроси трябва да се отговори, защото ако остане това петно, няма да е добре за нас".

Попитах морално ли е да се харчат милиони за нещо имагинерно – да се лъска имиджът на България, а точно тогава бяха спрени парите на България по еврофондовете, каза Найденов.

"Ако е за лъскане на имиджа, защо излязоха тези лоши доклади тогава и не ни пуснаха парите", запита той.

Министърът призова хората да направят сравнение колко е взела по тези договори Моника Янова и колко са получавали пенсионерите към онзи момент, понеже Сергей Станишев непрекъснато говорел за тях.

На пресконференция вчера Моника Янова показа двата договора, които е подписала с фирмата на Хохегер. Те са на стойност съответно 239 хил. евро през 2006 г. и 143 488 евро през 2008 г. Първоначално, пред. в. "Капитал", тя отрече да има такива.

Ако в случая няма абсолютно никакъв резултат за имиджа, тези пари са дадени на вятъра. Аз като държавник зададох този въпрос и то не към спътницата на Станишев, а към него, обясни Мирослав Найденов. Той е категоричен, че случилото се е не е морално.

Самият факт, че те(Станишев и Янова - бел. р.) си позволяват да размахват пръст на български министри, е показателен колко са се самозабравили, заключи земеделският министър.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати