26 Април 2024 г. Петък

Стойчо Стоев-Чочо с барут по ръцете, не са го застреляли полицаите

2012-03-15 07:06:34

31 барутни частици са открити по ръцете на задържания за убийството на отвлечената Мирослава Стойчо Стоев-Чочо, който се застреля в апартамента си в Перник пред очите на двама спецполицаи. Това пише на първа страница "24 часа".

На три места по пистолета, чийто спусък той натиснал, са иззети ДНК следи. Те са на Стоев, показва експертиза от Института по криминалистика и криминология на МВР. 

Тези изледвания по делото плюс показанията на свидетелка - поемно лице и отрицателните ацетиленови проби за барутни частици по ръцете на двамата антимафиоти категорично доказват, че служителите на ГДБОП не са застреляли Чочо, каквито твърдения имаше. 

Поемното лице е потвърдила и в парламентарната комисия, разследваща случая, че полицаите в момента на инцидента били в коридора, а не в килера, където проехтял изстрелът.

 

Веднага след инцидента тя свидетелствала, че когато е чула изстрела, двамата служители на ГДБОП са били пред нея в коридора и дори не са носели оръжие в ръцете си.

Следи от барут имало и по белезниците, с които Чочо е бил закопчан при влизането в жилището му в Перник.

Изводът на експертите е, че 36-годишният мъж се е прострелял от близко разстояние, като е държал пистолета в дясната си ръка. Това според специалистите обуславя наличието на барутни следи по двете му ръце, както и по белезниците.

В началото на март лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че от сигурни източници знае, че по ръцете на Чочо няма барут.  

"Този факт не доказва, че Стоев не се е самоубил, а само показва, че управляващите не казват истината за случая", каза тогава Иван Костов. Той обясни също, че се e появило и любовно писмо на Стойчо Стоев до жената, с която е имал връзка.

17-годишната Мирослава изчезна на 7 ноември миналата година след тренировка по таекуондо, а тялото й беше намерено 12 януари т.г. Момичето е било удушено, а трупът - заровен в околностите на Перник.

По случая освен Чочо, който се самоуби, беше задържан и Марио Любенов-Заека, който остава в ареста.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати