26 Април 2024 г. Петък

Меглена Кунева: За мен въпросът „коалиция" изобщо не е интересен

2012-03-14 10:06:30

Има някаква смесица между ухажване и малко бой към мен от страна на ГЕРБ. Това заяви пред Нова телевизия председателят на сдружение „България за гражданите“ Меглена Кунева.

По-рано тази седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че ако на следващите избори ГЕРБ не спечели пълно мнозинство, най-близки до идеите на управляващите са Синята коалиция, Яне Янев и ако има политически проект на Кунева.

„Аз съм против политическия картел. За мен въпросът „коалиция" изобщо не е интересен. Той е интересен за ГЕРБ и аз няма да вляза в тази схема. Няма да отговарям на техния интерес, нито на интереса на БСП“, категорична е Кунева.

В неделя бившият еврокомисар обяви, че напуска НДСВ. По думите на Кунева политикът трябва да избере пред кого да бъде отговорен.

 

„Личният ми път не е толкова важен. Въпросът трябва да е какъв е пътят на България и ако всеки види своето място в този път, нещата ще изглеждат различни. Аз искам да бъда част от това множество, което се нарича „България за гражданите", коментира бившият еврокомисар.

На въпрос дали е звъннала на Симеон Сакскобургготски, за да говори с него за решението си, тя не пожела да отговори.

„Всяка партия се интересува от членовете си, особено от тези, които са били на чело на предизборни листи. Направила съм всичко, което съм могла за НДСВ, за да може да се оправдае доверието, което са ми гласували. Оттук нататък е коректно и към НДСВ да се знае дали мога да участвам начело на листи“, смята Кунева.

Междувременно лидерът на НДСВ Христина Христова обяви пред TV7, че напускането на Кунева е било очаквано.

„Сериозните политици, пък и хората, уважават последователността и верността на каузите в политиката. Особено, когато е трудно да отстояваш каузата си“, подчерта тя.

Лидерът на НДСВ допълни, че когато се претърпяват загуби, тогава е най-важно именно да останеш верен на каузата си и да не напускаш приятелите си от тази политическа общност.

„Мисля, че тези, които започват да работят за избори за НДСВ, трудно биха отишли на друго място. Още повече тази раздяла в НДСВ с госпожа Кунева се очакваше”, категорична беше Христина Христова.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати