28 Март 2024 г. Четвъртък

"Челси" излиза срещу "Наполи" за честта на цяла Англия

2012-03-14 06:45:52
Ако "Челси" не успее да навакса два гола пасив в реванша срещу "Наполи" на "Стамфорд бридж" тази вечер, английската Висша лига ще остане без представител в четвртфиналите на Шампионската лига за пръв път от сезон 1995/1996.

Сините ще имат много трудна задача след загубата с 1:3 в първата среща, "Арсенал" отпадна през миналата седмица с общ резултат 3:4 от италианския шампион "Милан", а двата отбора от Манчестър - "Юнайтед" и "Сити", напуснаха турнира още след груповата фаза.

Роберто ди Матео ще изведе "Челси" за трети път, след като замени на мениджърския пост Андре Вилаш-Боаш. Той постигна две победи в първите си два мача – срещу "Бирмингам" (2:0) в преиграването от петия кръг на ФА къп и срещу "Стоук сити" (1:0) във Висшата лига.

"Трябва да бъдем много балансирани, защото те играят силно на контраатака и имат футболисти, които могат да ни накажат във всеки един момент. Когато дойдат на "Стамфорд бридж", трябва да покажем, че сме страхотен отбор и да направим живота им труден. Трябва да вярваме, че можем да обърнем резултата", заяви Ди Матео.

В два от последните три сезона "Челси" се изправяше срещу италиански клубове в тази фаза на турнира. През 2008/2009 лондонани отстраниха "Ювентус" с общ резултат 3:2, но следващата година загубиха с 1:3 от бъдещия шампион "Интер".

Сините участват за девети пореден път в осминафиналите на Шампионската лига, но през този сезон спечелиха едва три от седемте си мача, въпреки че повеждаха в резултата във всеки един от тези двубои.


В първата среща в Неапол Хуан Мата даде ранен аванс на "Челси", но с два гола на Езекиел Лавеци и един на Едисон Кавани "Наполи" стигна до победата. В последните си два двубоя лондончани не допуснаха гол и се надяват серията да продължи и тази вечер.

"Можем да го направим, защото имаме страхотни играчи, сериозно отношение и характер. Това е труден момент за "Челси" и ние имаме нужда от силната подкрепа на нашите верни фенове", заяви Дидие Дрогба, който срещу "Стоук" вкара стотния си гол във Висшата лига.

Очаква се котдивоарецът отново да води атаката на "Челси" за сметка на намиращия се в много слаба форма Фернандо Торес. По всяка вероятност той ще бъде подкрепян от Мата и Даниел Стъридж, които не започнаха в стартовия състав срещу "грънчарите".

Задачата на лондончани да достигнат четвъртфиналите за седми път в последните девет сезона ще бъде много труднa не само заради резултата от първия мач, а най-вече заради изключителната форма, която демонстрира "Наполи" в атака.

Отборът на Валтер Мацари спечели последните си шест мача във всички турнири, като отбеляза 17 попадения в тях. В петък "Наполи" се наложи с 6:3 над "Каляри", а триото Лавеци, Кавани и Марек Хамшик изглежда неудържимо.

"Времето, в което Диего Марадона играеше в отбора, остава най-доброто в нашата история, но ние чувстваме, че се доближаваме до тази ера и това ни прави много горди", заяви Мацари, който ще може да ръководи своите играчи от скамейката.


Той трябваше да изтърпи втория мач от наказанието заради реакцията си към Нилмар от "Виляреал", който бавеше играта в срещата между двата тима от груповата фаза. Спортният арбитражен съд обаче отмени временно санкцията, докато се запознае по-подробно със случая.

"Наполи" е единственият дебютант в Шампионската лига, който все още е в турнира. С Марадона в състава неаполитанци имат две участия за Купата на европейските шампиони, но никога не са преминавали първия кръг.

"Ние сме концентрирани и готови да дадем всичко от себе си, защото искаме да продължим да изживяваме мечтата си в Шампионската лига", заяви капитанът на "Наполи" Паоло Канаваро.

Мацари даде почивка на Кавани срещу "Каляри". Уругваецът е водещият реализатор на отбора с 16 гола в Серия А и пет в Шампионската лига. Според букмейкърите фаворит за първи голмайстор в италианския състав е Лавеци, който има шест гола в последните четири мача.

"Все още имаме да свършим много работа. Трябва да играем до краен предел през всичките 90 минути. Проблемът на отбора е, че не може да поддържа високо ниво по време на целия двубой", каза още Мацари.

Вероятни състави:

"Челси": Петър Чех, Джон Тери, Гари Кейхил, Ашли Коул, Бранислав Иванович, Рамиреш, Микаел Есиен, Франк Лампард, Хуан Мата, Даниел Стъридж, Дидие Дрогба;

"Наполи": Морган де Сантис, Паоло Канаваро, Салваторе Ароника, Уго Кампаняро, Кристиан Маджо, Валтер Гаргано, Гьохан Инлер, Хуан Сунига, Марек Хамшик, Езекиел Лавеци, Едисон Кавани.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати