27 Април 2024 г. Събота

Меси: Гуардиола е по-важен от мен за Барса

2012-03-12 20:03:45
Суперзвездата на Барселона Лионел Меси обяви, че не той, а треньорът Пеп Гуардиола е най-важният човек за Барселона.

По този начин той стана поредният играч, който призова наставника да поднови договора си с каталунците.

“Значението на Пеп за клуба е много по-голямо от моето. Откакто дойде тук той промени абсолютно всичко за нас. Постигна изключителни успехи и те са доказателство за думите ми”, заяви аржентинецът по време на представянето на нова видео-игра.

“Ние искаме той да остане при нас, защото това ще бъде най-добре за всички. Би било изключително трудно да намерим другтреньор и да постигнем подобни успехи, каквито имахме с Гуардиола, а освен това и да играем по подобен начин”, добави той.

Под ръководството на Пеп каталунците спечелиха 13 трофея, като през този сезон, въпреки че изостават с 10 точки от Реал в класирането, ще играят финал за купата на Краля, а и са с добри шансове да защитят трофея си от Шампионската лига.

Самият Меси достигна невероятната граница от 50 гола за сезона и вече има 230 с екипа на Барса, като съвсем скоро явно ще се превърне във водещия реализатор в клубната история. Той обаче остава скромен въпреки успехите.

“Не се опитвам да бъда най-добрият играч в света или в историята. Просто се забавлявам и се стремя да се представям добре. За мен най-важен винаги е отборът, след това са феновете и най-накрая идвам аз. Чувствам се щастлив, когато всичко се получава така, както искам”, категоричен бе аржентинецът.

“Не съм се стремял да стигна до рекорда на Сесар през този сезон или когато и да било. Просто така се получиха нещата. Сега съм близо, но не си поставям конкретна дата когато да го надмина”, изтъкна той.

Лидерът на Барса очаквано обяви и какви са целите на състава до края на сезона. “В Примера положението не е добро, но имаме финал за купата на Краля, а и в Шампионската лига искаме да стигнем далеч”.

Той отказа да влиза в полемики относно сравненията с Кристиано Роналдо и заяви, че иска да бъде запомнен като обикновен човек. “Аз не се различавам от останалите и просто се опитвам да си върша максимално добре работата. Опитвам се да водя нормален живот заедно с най-близките си хора, нищо повече”, каза още Меси.  
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати