28 Март 2024 г. Четвъртък

Политик сe уредил с яхта за милион

2012-03-10 08:28:13
Яхта Formula 282 Fastech, която препуска по вълните със силата на 1400 коня като хеликоптер, върви на почти половин цена срещу сезона. Но български политик, а преди това бизнесмен, вече е изпреварил всички и си е поръчал луксозната красавица. 

С обявеното намаление той ще й стане собственик срещу 470 000 евро, пише в свой материал днес„Стандарт“. Цветът на яхтата стрела прелива от жълто в оранжево и е от платинено-дизайнерската серия най-висок клас на американския производител.
 Луксозната лодка е акостирала в Grand Aqya City - най-голямото морско изложение в България преди лятото, което се провежда от 9 до 18 март във Варна. В изложението са показани и ветроходната "Бавария 38" и "Монтерей 415" също с много екстри и голям комфорт.
На първата си страница "Дума"Отнеха 6000 жилища за дългове само през 2011 г." При задълбочаващата се криза, която увеличава "с големи крачки" безработицата и срива до дъно доходите на населението, преразпределението на собствеността на жилищата набира скорост. В битката за тях участват банки, монополи, бирници, лихвари, мутренски кредитни организации и какви ли не още. Главното оръжие в нея са частните бирници, на които законът дава странно големи правомощия, а тарифата им за такси и разноски здраво им пълни джобовете за сметка на длъжниците. Така дълг, минал през ръцете им, често се увеличава многократно.
 В момента в регистъра на длъжниците са качени над 618 000 изпълнителни дела. Сумите, събрани само м.г. от принудително изземване на имущество, са в размер на 700 млн. лв.
"В ГЕРБ пак търсят здравен министър", представя развитието на скандалите с цените на лекарствата и бонусите в МЗ "24 часа".
Онзи ден премиерът Борисов даде 6 дни на министъра да потуши скандала с цените на лекарствата. Константинов бе атакуван и от депутатите от ГЕРБ на здравната комисия. Според зам.-шефката на комисията Даниела Дариткова министърът често бяга от отговорност. Лъчезар Иванов също го нападнал за цените на лекарствата с документи. Само фактът, че никой не се наема да стане здравен министър номер 4, държи Стефан Константинов на поста. Д-р Константинов е атакуван и от лекарския съюз, от НЗОК, от пациентски организации и от опозицията. И мнозинството, и опозицията са силно резервирани към законодателните му инициативи за поевтиняване на лекарствата.
 "Константинов е знаел за лекарствата?", коментира проблема и "Дума". Стефан Константинов е бил запознат през цялото време какво се случва с лекарствата. Това обвинение отправи вчера шефката на здравната комисия в НС Десислава Атанасова. "Дали е пропуснал да прочете кореспонденцията и да се запознае с нея, не знам, но е бил запознат"Не казвам, че той лъже, а че е бил запознат".
 Обединението между българската Корпоративна търговска банка и лондонското поделение на руския държавен трезор Внешторгбанк - "ВТБ Капитал", поведе в наддаването за БТК, пише "Труд".
Руско-българското сдружение преди ден е актуализирало офертата си с подобрени финансови условия и е изпреварило фаворизирания турски гигант "Тюрксел". Преговорите в британската столица са изключително интензивни. До четвъртък се спекулираше, че турската оферта е по-добра. Ден по-късно мачът се обърна! Финансовите инвеститори са дали повече от впечатляваща оферта - 850 милиона евро за 94% от капитала на телекома.
"Министър с ултиматум за ГОРУБСО", пише "Преса". Стачкуващите миньори чакаха министър Трайков да се произнесе по искането им да се прекрати концесията на собственика Валентин Захариев. Министърът обяви, че е дал срок до понеделник работниците да получат по сметките си 700 000 хил. лв. от общо дължимите 1,1 млн. лв. неизплатени заплати.
"Необяснимо е, че ГОРУБСО-Мадан е губещо рудодобивно предприятие, при условие, че тук са две от най-богатите рудни находища в Родопите", каза икономическият министър. Според него, ако работниците не получат парите си в срок - предприятието няма бъдеще.
Пред "24 часа"България вече е транзитен пункт и за кокаина. Никога не сме имали толкова добро сътрудничество с органите за прилагане на закона, каквото имаме днес. В скоро време ще открием тук офис на ДЕА - американската Агенция за борба с наркотрафика. Знаем, че във финансирането на наркотрафика са замесени много богати и много влиятелни личности. Не само в България, но и извън нея. Въпросът за падането на визите не е "ако", а "кога".
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати