Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Дек 6
Начало arrow Крими arrow На всеки час по едно разбито жилище или офис в София

На всеки час по едно разбито жилище или офис в София

  Print E-mail
2012-03-09 07:29:11
източник: dnes.bg

На всеки час има по едно разбито жилище или офис в София, алармира "24 часа". 1000 души са се оплакали в столичната полиция от обири само през януари. Една от най-големите банди е на братята Мирослав и Георги Тошеви от “Люлин”, известни като Големия и Малкия Кокал. Групата им набелязвала по 10 апартамента на ден, посочва вестникът.

През 2010 г. близо 10 хил. млади хора на 20-34 г. са напуснали страната и живеят в чужбина, уточнява в интервю за “Дума” Драгомир Стойнев, председател на парламентарната Комисията по труда и социалната политика. "В момента младежката безработица не е 19, а е 29 процента, т.е. всеки трети на възраст 15-24 г. е без работа, а за 2 години равнището на безработица сред младите хора е нараснало с 10 на сто, което ни нарежда на първо място в ЕС по темп на увеличение на младежката безработица", категоричен е Стойнев.

Според него тези тревожни данни се дължат на неадекватните политики, който България води. "Апелираме към правителството да предприеме спешни мерки и да бъде създадена заетост на младите хора. Не може да се остави пазарът на труда сам да реши този проблем", заявява Стойнев.

Време е да се въведе почасовото заплащане за студенти, казва  интервю за "Атака" Деница Гаджева, народен представител от групата на националистите. Според нея основната причина младите да изостават в образованието си е, защото трябва да избират между пълен и половин работен ден. 

Анализирайки проблема, "Монитор"Къса ли се връзката между вузове и фирми?" Работодателите непрекъснато твърдят, че от учебните заведения - средни и висши, хората излизат, без да имат тези знания и умения, които се изискват от тях. В същото време пък самите учебни заведения заявяват, че шефовете на фирми не казват какво трябва да знаят бъдещите им работници. От тази скъсана връзка между шефове и образование всъщност страдат младите, които сега завършват образованието си. За да се променят нещата, трябва незабавно да започне диалог между браншовите, работодателските организации и висшите учебни заведения, за да бъдат адаптирани учебните програми към нуждите на работодателите, се посочва в коментара.

При следваща криза на нашите пазари нашата икономика ще колабира, защото няма да има какво да я крепи отвътре, категоричен е финансистът Андрей Пръмов в изказването си за "168 часа". "И тогава състоянието на България ще е съпоставимо с това на Гърция, въпреки че ще сме достигнали до него по различен начин", смята експертът.

Шопската салата вече не е българска, защото краставиците, лукът и доматите в нея са вносни, пише под глава "Телеграф". 90 процента от зеленчуци и плодове вече идват от чужбина. Произведени са в Германия, Полша, Франция, Турция, Гърция, Холандия, Италия, Белгия, даже и в Македония, установява проверка на изданието.

По темата за цените на храните шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов прогнозира за "Стандарт", че цените на яйцата ще си дойде на мястото след Великден. Заигравайки се с цените, птицевъдите създадоха предпоставка за процъфтяване на контрабандата на яйца. "Имаме индикации, че от Сърбия и Македония се внасят яйца с лични превозни средства - пълни багажници на леки коли, джипове. А разрешеното количество за собствена консумация е две кори. Тези яйца се натрупват в определени складове в пограничните места като Кюстендил. След това започват да се предлагат в страната", подчертава Войнов.

658 са убитите на пътя за 2011 година. Загиналите на пешеходни пътеки са около 50-60 годишно. Тази черна статистика съобщава в интервю за "Класа" Иван Вълков, председател на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. По думите му бройката е намаляла през последните три години. "Тя беше общо около 1150 загинали към 2007 г., а сега е 658 за 2011 г., което е едно  изключително постижение. Подобни са били нивата през 1967 г., когато е имало много по-малко автомобили", подчертава Вълков.

894,94 лв. - толкова струват действията на фирма "Пътни строежи - Велико Търново" АД по поставянето на временен знак за обезопасяване на пътя при катастрофа, пише "Труд". Цената се плаща от държавното пътно управление в старопрестолния град. Същото управление плаща на същата фирма и по 41,40 лв. за едногодишно поддържане на фиданка. В Сливен за тази дейност се плащат 13,75 лв., а в Разград - 5,20 лв. Тези и още куп фрапантни разлики се откриват в 4-годишните договори за поддържане на пътищата в страната, сключени през 2011 година, коментира вестникът. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Крими
  Новини В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност, информира Нова.Всъщност сумите варирали между 200 и 1 000 лева.При вчерашния арест на председателката на ...
  Новини Трима лекари се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков. - - Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на ...
  Новини Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, бил влязъл за минути в столичния ресторант, където бе сниман на маса с тежки чаши, за да си вземе храна.  - Такава версия ...
  Новини Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. 44-годишният Николов, обявен за издирване в четвъртък, 13 декември, е намерен мъртъв в колата си до Бузовград, съобщиха от ...
  Новини И днес ще продължи издирването на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов, който от 48 часа вече е в неизвестност. От полицията в Стара Загора признаха, че са ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?