25 Април 2024 г. Четвъртък

Apple зашемети с таблет с огромна резолюция

2012-03-08 06:27:54

След няколко месеца спекулации около новия продукт на технологичния концерн Apple, в сряда на специално събитие в Yerba Buena Center в Сан Франциско компанията заяви, че ще пусне на пазара нов iPad с 9,7-инчов „ретина“ дисплей, предаде Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук се качи на сцената, за да демонстрира новия продукт. „Помного начини iPad промени преносимите компютри и представи нови предизвикателства“, заяви Кук. "Това е новият iPad! Изненада!". С тези думи Кук представи новото устройство.

Новият ретина дисплей означава, че на всеки инч (2,5 см) има 246 пиксела. С други думи – IPS дисплея на iPad HD ще притежава 3,1 млн. пиксела. Според Apple цветовете ще са с 44% по-наситени.

Таблетът ще се захранва от процесор A5X, който включва четириядрен графичен модул. Според Apple той е два пъти по-бърз от Tegra 3 и предоставя четири пъти повече графична мощ.

Устройството разполага и с нова камера, разположена в задната част с 5-мегапикселов сензор и със странична подсветка. Камерата може да снима и видео с резолюция 1080p. По подобие на iPhone 4S и при новия iPad клиповете ще се стабилизират.

Новата операционна система на iPad ще включва и бутон за микрофон, с който всеки ще може да диктува имейли (вероятно посредством Siri).

Новата 4G LTE връзка ще дава възможност за трансфер от 21Mps при HSPA+ мрежи, 42MBbps при DC-HSDPA и 73Mbps при LTE, но тези скорости са теоретични.

iPad HD излиза на пазара на 16 март в САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Швейцария и Япония. От днес устройството е налично за предварителна поръчка. 16-, 32- и 64-гигабайтовите версии ще струват съответно 499, 599 и 699 долара. За версия с 4G LTE се плаща малко повече – 629, 729 и 829 долара.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати