26 Април 2024 г. Петък

Хонорарът не е бонус, измъкна се Доган

2012-03-07 12:38:55

Не съм бил министър, не съм взимал бонуси. Хонорарът не е бонус. Не бъркайте дефинициите. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган по повод призива на премиера Бойко Борисов да върне хонорара си за проекта „Цанков камък“ от близо 2 млн. лева. 

Доган каза това след срещата си с президента Росен Плевнелиев на „Дондуков“ 2, където лидерът на движението не е ходил от 2005 г. Малко преди това от "Дондуков" 1 на правителственото заседание Борисов отново настоя Доган да върне парите, които е взел като консултант по "Цанков камък",  дори призова неправителствени организации да отидат при него, за да му поискат парите, които да отидат за лечението на болни деца. 

„В условията на бедност и криза всеки проблем може да се превърне в гръмоотвод с оглед търсене на виновници, на дяволи, сатанизиране“, посочи Доган. По думите му всяка власт дефинитивно трябва да стимулира своите служители. 

Според него допълнителното материално стимулиране е принцип на всяка власт и който не вижда това, очевидно не разбира от пазарна икономика. 

„Ако държавният служител няма материално стимулиране, той не може да представлява държавата и държавния интерес“, е мнението на партийния лидер. 

"Не сме против бонусите изобщо, въпросът е да има правила за тях и да не служат за партийна политика. Те трябва да служат за държавна политика", аргументира се Доган.

„Бонусите не са грях. Въпросът е дали се дават за купуване на политическа лоялност или за извършена работа на служителя“, разясни Сокола.    

"Не казваме, че предишното правителство не е давало бонуси. Тогава бяхме във възход, в страната влязоха 25 млрд. евро чужди инвестиции, имахме 5-6% ръст на развитие, в последния мандат бюджетните излишъци бяха космически, но това не бяха бонуси“, припомни Ахмед Доган. 

„Сега сме в стагнация, търсим път за преодоляване на кризата и в тази ситуация раздаването на бонуси има съвсем друг ефект. Ако преди проблемът е бил защо не са достатъчно високи бонусите, сега е защо изобщо ги има“, обобщи той. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати