29 Март 2024 г. Петък

Скок на газа и парното от април, от юли - и на тока; Натискат за евтин Великден

2012-03-07 08:57:16

Поскъпване.

„Труд":

Скок на газа и парното от април, от юли - и на тока

От 1 април цената на природния газ и парното ще се увеличи с около 7-8%. С не повече от 10 процента ще се повишат цените на тока през 1 юли, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. 
Този процент на повишение ще е различен за различните дружества, но аз съм оптимист и смятам, че няма да надвиши 10%, каза Семерджиев. Вероятно от април ще се увеличи цената и на топлофикационната услуга. „Цената на топлоенергията не беше променена в средата на отоплителния сезон от 1 януари и дружествата имат недовзети приходи от новата цена на газа от началото на годината", обясни Семерджиев. 
Ще останем с най-ниските цени в региона за електроенергия и през следващия регулаторен период, заяви Ангел Семерджиев.

 

Цени.

Натискат за евтин Великден

"Стандарт":

Великден ще бъде спасен и тази година отново ще има Възкресение въпреки опитите на продавачите на яйца да го саботират. Държавата впрегна всички сили и средства, за да свали цените на черупките преди празника и така да предотврати поскъпването и на козунака и кифлите. Земеделският министър Мирослав Найденов успя да убеди птицевъдите да свалят цените на яйцата, които бяха ударили нечуваните досега 40-50 ст. в магазините, на принципа на тоягата и моркова. Малко след откриването на селскостопанското изложение Агра 2012 в международния панаир Пловдив той приложи принципа на тоягата и моркова. Найденов заплаши фермерите, че ако продължат да поддържат изкуствено високи цени на яйцата, няма да получат отредените за сектора над 6 милиона лева и ще бъде охлабен контролът върху вноса на полски яйца. Това би сринало родното производство. После обеща, че ще натисне търговските вериги да свалят надценките върху кокошите черупки.

 

Цветанов на съд.

„Дума":

Съдят шефа на МВР през април

Делото за клевета, заведено от председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова срещу вицепремиера Цветанов, е насрочено за април, но още не се знае точната дата.
Председателят на Районния съд в Пловдив Веселин Хаджиев заяви, че е дал разпореждане, с което е образувано производствтото и делото е насрочено. Избран е съдия-докладчик на случаен принцип чрез софтуерния продукт на ВСС. При разглеждане на делото ще говори единствено разумът на закона, каза Хаджиев и допълни, че това е дело като всички останали и не вижда нищо особено.
ДУМА припомня, през февруари Мирослава Тодорова заведе дело за клевета срещу Цветан Цветанов.

 

Бонуси.

„Новинар":

СДС: Борисов да каже за бонусите, да не се крие зад министрите

„Разпети петък" обещава премиерът. СДС - Мартин Димитров СДС призова премиерът Бойко Борисов да каже цялата истина около чиновническите бонуси, а не са се крие зад министрите. 
Според сините този цирк трябва да бъде прекратен. Според партията отдавна приключило прозрачното управление, което обещали от ГЕРБ. Вместо това започнало състезание с БСП и ДПС кой е откраднал повече. 
Сините обвиняват Борисов, че крие истината за раздадените пари по министерствата с популисткия призив да върнат нещо, което те не признават, че са взели.

 

Присъда.

„Дума":

16 години и 8 месеца затвор за банковия обирджия от Сливен

Бургаският апелативен съд увеличи присъдата на банковия похитител от Сливен Стефан Стефанов на 16 години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Решението бе взето днес под председателството на съдия Георги Кошничаров. 
Стефан Стефанов е обвиняем и признат за виновен по девет обвинения.
Първоначално той бе осъден на 14 години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим от първоинстанционният съд в Сливен. Стефанов трябваше да заплати на простреляния от него охранител Станчо Станев обезщетение от 150 000 лева.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати