29 Март 2024 г. Петък

"Добре е, че най-накрая Първанов си каза намеренията"

2012-03-06 07:46:01

"Добре е, че най-накрая Георги Първанов си каза намеренията”. Така председателят на БСП Сергей Станишев коментира решението на президента Георги Първанов да се кандидатира за лидер на партията.

По думите на бившия премиер Първанов трябва да отговори на редица въпроси, свързани с миналото, с мандата му, с политическата линия и отношението си към ГЕРБ и към Бойко Борисов лично.

"До преди една година за него Борисов беше най-решителният премиер, а сега се оказа най-слабият. Затова говоря за достоверност и последователност в позицията”, заяви Станишев.

Червеният лидер отбеляза, че всеки, който иска, може да се кандидатира за лидерския пост в БСП.

"Има конгрес, който ще вземе всички решения. Аз съм направил своята заявка ясно и категорично и смятам, че има защо”, допълни той.

 

Запитан дали битката за лидерския пост в БСП ще е междуличностна, а не битка между идеи и платформи, той изтъкна, че не се притеснява нито от състезание на идеи, нито от състезание между личности.

"БСП е единствената партия, която покачва доверието си", заяви в Сливен лидерът на партията Сергей Станишев, като се позова на последни социологически проучвания.

Бившият премиер бе категоричен, че не се притеснява за своя личен рейтинг, защото смята, че "по-важно е покачващото се доверие за партията".

"Има много още да се свърши, за да преобърнем ситуацията, за да разберат хората какво представлява управлението на ГЕРБ, защото всеки един българин плаща сметката за тяхната политика", заяви лидерът на социалистите.

Станишев категорично отхвърли тезата на бившия президент Георги Първанов, че БСП е в изолация и губи партньори.  

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати