26 Април 2024 г. Петък

26 млн. лева за кърпежи в София

2012-03-05 06:00:55

Общо 26 милиона лева са заделени от Столичната община за текущи ремонти за тази година, съобщи днеспред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя провери извършването на аварийни пътни ремонти на уличната мрежа на бул. "Драган Цанков", заедно със заместник-кмета на София Любомир Христов.

Фандъкова информира, че от вчера се запълват дупки по бул. "Цариградско шосе",  днес по бул. "Драган Цанков",  като се използва т.нар. инжекционен метод.

Според кмета на София зимата в столицата е била изключително тежка, каквато градът не помни от многогодини.

Безспорно там, където не са рехабилитирани улиците, веднага се появяват и дупки, посочи Фандъкова и подчерта, че по големите булеварди, които са подготвени през есента за зимния сезон, сега има единични пукнатини или дупки.

Това според Фандъкова ще позволи средствата, които са определени за ремонти тази година, да бъдат насочени за по-малките и вътрешнокварталните улици.

Работата по запълването на дупките в столицата ще продължи и утре, ако времето позволява с участъците от бул. "Цар Борис III", по "Горнобански път" до автомагистрала "Люлин", а също така и Източната тангента от летището до Ботевградското шосе, където също има доста сериозни дупки, съобщи Фандъкова.

Кметът на София отбеляза, че средствата предвидени за ремонти за тази година, категорично не са намалени, въпреки свития бюджет на Столичната община. От 26-те млн. лв се отделят  2 млн.лв. за ремонти на тротоари. 
Истината според Фандъкова е в цялостното преасфалтиране и реконструкция на пътната мрежа, нещо, което миналата година е направено на няколко булеварда в столицата.

Тази година са предвижда цялостно преасфалтиране на участъци по булевардите "Бъкстон", "Мария Луиза" и "Черни връх". През тази година по булевардите "Мария Луиза" , "Черни връх" и в район "Люлин" ще бъдат изградени велоалеи.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати