25 Април 2024 г. Четвъртък

Преглед на печата днес

2012-03-05 05:29:14

В интервю за "Труд"Вземете имотите на мафията. Какво означава това - хората, за които всички чуваме и които не могат да докажат откъде е богатството им, да се разделят с него. Ако си бос на мафията - отиваш в затвора. Безпокои ни оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (Тодор Коларов). Питаме се какво означава това", резюмира посланикът.

След няколкомесечно пазене на мълчание социалният министър Тотю Младенов излезе с нова социална идея - да се въведе допълнителна осигуровка от 1% върху трудовите доходи, коментира "Капитал Daily".

Със събраните средства от нея трябва да се осигурят допълнителни пари за здравни грижи и строеж на домове за възрастни хора. По своята същност предложението е опит за вдигане на осигурителната тежест. Нищо че правителството постоянно декларира, че няма да вдига ставки.

Огласената позиция е в отговор на предупреждението за нови уволнения, което бе отправено от здравния министър Стефан Константинов. "Всеки, който не си върши добре задълженията, се разделя с поста си", заяви Константинов. 

Поводът бе пропускът на Националната здравна каса в продължение на една година да договори по-изгодни цени за лекарствата, които осигурява.

"Забраняват екскурзии на гимназисти без учител", пише на първа страница "24 часа". Ще важи и за абитуриенти, така спират туровете за напиване.

Това предвижда нова наредба на министерството на икономиката, която трябва да влезе в сила най-късно от догодина. Учител задължително ще има при всички организирани екскурзии на ученици до 19-годишна възраст.

В момента масова практика е 16-годишни да пътуват без учител из страната, за да се напият. Обсъжда се още в наредбата да бъде записано, че детски групи могат да се настаняват само до третия етаж в хотелите и в стаи без тераси. Все още обаче не е ясно дали това ще стане факт заради протести на хотелиери. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати