20 Април 2024 г. Събота

Хаотичният ЦСКА си тръгна със загуба с 0:2 от "Черноморец"

2012-03-04 16:52:51
ЦСКА направи грешна първа стъпка в началото на пролетния дял на А група, а изключително хаотичната игра беше наказана едва два пъти при гостуването на "Черноморец".

Червените загубиха с 0:2, отстъпиха второто място в класирането и  останаха на три точки от лидера "Лудогорец". Бургазлии вече имат 36 точки, колкото "армейците" и "Левски", но са с по-добри показатели в директните двубои.

Двата отбора хвърлиха много сили в средата на терена през първото полувреме, а първата спорна ситуация стана в деветата минута. Домакините претендираха за дузпа заради отбиване на топката в ръката на Иван Бандаловски, който падна на земята при единоборство с Преслав Йорданов. Съдията Ивайло Стоянов обаче даде знак играта да продължи.

В 33-ата минута Лоривал Асис стреля много силно по диагонала, но вратарят на гостите Райс Мболи изби. Малко по-рано пък единствената добра възможност за ЦСКА дойде след пробив и центриране на Присо, но Николай Николов изби.

В последните минути на частта акулите натиснаха и на два пъти се разминаха с гола. Най-добрата възможност се откри пред Цветомир Цонков, който при дрибъл на Асис и шут, посрещна отбитата топка, но стреля в аут.

През цялото първо полувреме ЦСКА трудно успяваше да организира играта си, а в определени моменти откровено се бранеше.

Второто полувреме започна доста по-интересно, като в 57-ата минута двата отбора си размениха по една голова възможност.

Най-напред камерунецът Присо пропиля най-добрата възможност за столичани. Футболистът на ЦСКА бе изведен в наказателното поле сам срещу Колев, стреля по диагонала, но опитният страж изби в крак.

При контраатаката след грешка на Крачунов, Преслав Йорданов се озова на стрелкова позиция, но ударът му беше блокиран. В 61-ата минута най-добрият в срещата Лоривал Асис взе топката отляво, влезе навътре и стреля, но ударът му с левия крак беше безопасен за Райс М'Боли.

Само две минути по-късно обаче бургазлии поведоха в резултата чрез автогол на Пламен Крачунов. Асис центрира от фаул, Мболи не успя да се намеси добре, топката попадна в краката на Крачунов на голлинията, бранителят се засуети и добута топката в собствената си врата.

Само три минути след него Борис Галчев стреля опасно от фаул, но вратарят на домакините Стоян Колев изби в корнер.

Най-силният футболист на домакините Асис направи голямата крачка към победата в мача в 74-ата минута.

След контраатака от дясно резервата Самвел Мелконян подаде на Асис, който елегантно финтира за 12-и път Иван Бандаловски и без проблеми вкара за 2:0.

До края отлична възможност за гостите пропиля чудесна възможност. Присо му свали топката в наказателното поле, той направи първа добра крачка, но не върна на камерунеца, а опита да стреля. Бразилецът обаче загуби равновесие и падна, без да стреля точно.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати