26 Април 2024 г. Петък

Солидни заплати в общинските дружества

2012-03-02 09:02:05

Солидни са възнагражденията вобщинските търговски дружества. Справка на сумите, взимани от ръководството на общинските фирми, разпространи във Facebook общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

От нея става ясно, че средното месечно възнаграждение през миналата година в задлъжнялото столично парно за ръководството е 3 629 лева.

2 870 лева пък е било заплащането на шефовете на столичния Метрополитен. 2 800 лева пък са получавали ръководните кадри в Столичния автотранспорт, далеч по-малко обаче от колегите си в Електротранспорта - 3 917 лева. Там са и най-високите заплати.

Най-скромно е заплащането на шефовете на Софийски имоти - 2 433 лева. В Центъра за градска мобилност заплатите също са апетитни - 2 956 лева. На 2918 лева възлиза възнаграждението за ръководните органи на Чистота Искър.

От справката лъснаха и най-мизерните заплати. Най-малко,едва 425 лева, получават в "Озеленяване" ЕАД. Малко повече - 525 лева, получават в Егида-София.

Столичният Метрополитен в сравнение с 2010 през 2011 е увеличил заплатите на ръководството си. През първото тримесечие на 2010-та заплата там е била 2020 лева.

Солидарност в кризата са проявили обаче в Електротранспорта, където възнагражденията са намалени. Най-високи те са били през третото тримесечие на 2010-4 609 лева.

В Софийски имоти също са си увеличили заплатите в сравнение с първото тримесечие на 2010 година, тогава ръководството е получавало само 1 706 лева.

Драстичен е спадът на заплата на ръководството на ЦГМ - от 4081 лева през първото тримесечие на 2010 лева, до 2 956 лева през първите 3 месеца на миналата година.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати