19 Април 2024 г. Петък

Арестуваният Илко: Защитавах се, те ме нападнаха

2012-03-02 06:20:47

"Не знам кого наръгах, не помня и откъде съм взел ножа, исках да се защитя, защото те ме нападнаха".

Това е разказал пред полицията 19-годишният  Илко Радев – момчето, което бе арестувано за убийството на 19-годишния си съквартирант Марио Данчев от Перник, съобщава "24 часа".

Другите участници в боя - братът близнак Мартин и приятелят му Владимир Борисов, бяха разпитани като свидетели и пуснати, обясниха от прокуратурата. На Илко е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като за момента той е задържан за 72 ч.

По случая са разпитани свидетели, назначени са и няколко експертизи - медицинска, трасологична, на иззетите веществени доказателства. Сред тях е и ножът, с който се предполага, че е наръган фатално Марио.

По думите на обвинения Илко всичко започнало, след като пияният Мартин Данчев  - братът близнак на убития Марио, се прибрал в стая 322 в бл. 23А в Студентски град и започнал да го тормози.

"Святкаше и гасеше лампите, буташе шкафчетата от единия край към другия. Всичко правеше, за да ме събуди и да ме подразни", споделил Илко.

Той се вбесил и избутал Мартин извън стаята, а след като си разменили няколко остри реплики, заключил вратата след него. Това ядосало още повече Мартин и той повикал брат си Марио и приятеля им Владимир.

Когато пристигнало подкреплението, те започнали да тропат по вратата и да заплашват, че ще я разбият. По самата врата дори има дупки от удари.

Тогава Илко отключил и тримата се нахвърлили срещу него. Студентът от Добрич разказал пред разследващите, че не помни откъде е взел нож и кого може да е наръгал.

Илко се е оплакал пред полицията, че това  бил поредният случай на тормоз над него. По думите му преди време той поискал да го преместят в друга стая заради неразбирателството с неговите съквартиранти.  Новото място обаче било много мизерно и затова той решил да се върне обратно при братята. За напрегнатите отношения между близнаците и Илко е била уведомена управата на общежитието.

"Илко е спокоен и не се притеснява, защото е невинен”, заяви пред вестника майка му Анета Радева. Тя успяла да види сина си в четвъртък сутринта, когато бил заведен за разпит в СДВР.

По думите й синът и влязъл в УНСС да учи "Финанси, счетоводство и контрол" с отличен успех. От първата сесия му останал да взема само 1 изпит.

 

"Трябва да се затегнат нещата в Студентски град. Не може да деребействат някои през вечер, да се връщат пияни-заляни в 3 ч и да тормозят останалите. Детето ми иска спокойствие, защото си учи уроците. Всеки си плаща общежитието и има право на личен живот. Никой няма право да тормози сина ми. Трябва да се подчиняваш на правилата, ако не - не си на общежитие, вземаш си свободен наем и си правиш каквото си искаш", коментира майката.

Тя изказа съболезнования към семейството на загиналото момче и обяви, че съжалява за загиналото момче.

"Не е трябвало да се връща и може би всички щяха да са живи. Това нещо е можело да се предотврати. Виновна е фирмата охранител. Боят не е бил 1-2 минути. Цялото общежитие е кънтяло. Портиерът спал ли е, какво е правил? Вратата на стаята е продънена - какво са правили? И аз не бих ги пуснала, да спят на хотел", заяви Анета.

"Децата ми са добри и възпитани. Те не са пияници, оставете ни с мъката ни", бе единственото, което заяви майката на убития Марио Данчев - Росица. Тя е в шок от случилото се и отказва да говори за трагедията.

Най-вероятно Марио ще бъде погребан в понеделник, след като тялото му все още не е освободено от Съдебна медицина.

Бащата на близнаците Борислав Данчев пък е един от шампионите на България по лека атлетика, участвал е и в световното първенство през 1991 г. в Япония.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати