25 Април 2024 г. Четвъртък

Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка

2010-08-04 15:12:40

„Ще видим какво е недостатъчно и ще го поправим“. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод решението на Апелативния съд, който пусна от ареста задържаните при операциите „Всичко коз” и „Килърите”. 

Той обяви, че доказателствата ще се преведат на английски език и ще бъдат изпратени до Европол и ФБР. 

„Ще питаме как те биха реагирали и дали биха осъществили операция. За мен е важно да има обективна оценка“, каза още Борисов.

Според него е нормално вътрешният министър да реагира малко по-емоционално по случая.

„Разбирам и Цветанов, защото той е сега сред колегите и трябва да се направи всичко възможно те да не се разколебават и да са още по-активни“, каза той.

„Обръщам се към наблюдаващите прокурори и полицаи, да не униват, предстои една тежка битка на този фронт и се надявам, че ще бъде успешна, защото трябва да се победи престъпността, категоричен е Борисов.

Той добави, че освобождаването им от ареста все пак не означава оправдателна присъда.

"В много от изказванията на адвокати и в коментарите имаше политическа атака и към МВР, и в частност към мен. Нека само да напомня, че ВСС в този му вид е конструиран от трите партии – ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците”, коментира Борисов. 

"Бях прочел, че има нагласа да се бойкотират дела, но дали е така или не, оставям на съвестта на съдиите“, добави той.

Премиерът каза още, че най-голямата му грешка е, че не е обявил всички договори на предишните управляващи и огромният дефицит от тях още през октомври.

Борисов съобщи, че са вършени безобразия в разузнаването от предишните управляващи, но не конкретизира, за да не се налага и той да разговаря с главния прокурор за разкриване на класифицирана информация.

Относно появилата се в медиите информация, че американският посланик лобирал Ваньо Танов да бъде сменен с Красимир Катев на поста директор на Агенция „Митници“, Борисов беше категоричен, че до този момент нито един посланик не е идвал при него да кадрува или да му предлага човек. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати