26 Април 2024 г. Петък

Робен разплака Англия и вгорчи дебюта на Стюърт Пиърс

2012-03-01 06:54:02

Англия загуби от Холандия с 2:3 на "Уембли" в дебюта на Стюърт Пиърс начело на "Трите лъва" като временен селекционер.

Последният "пое щафетата", след като Фабио Капело напусна поста и със сигурност няма да запомни първия си мач начело на англичаните с добро.

Домакините бяха без основни единици като Глен Джонсън и Уейн Руни, а освен това още няколко футболисти отсъстваха. Това позволи на Пиърс да заложи на някои от играчите, които не получават толкова много възможност за изява с английската фланелка.

Попаденията за гостите иначе бяха дело на Робен и Хунтелар - крилото на Байерн реализира в 57-ата и 92-ата минути, докато нападателят на Шалке бе точен в 58-ата минута. 

Не може да не се отбележи, че представянето на английските национали бе крайно неубедително на моменти. За домакините головете бяха дело на Гари Кейхил и Ашли Йънг в 85-ата и 91-ата минути.

Холандия стигна до добро голово положение още в 3-ата минута. Ариен Робен намери Ван Перси в наказателното поле, а нападателят на Арсенал пусна топката към Дирк Каут, но в крайна сметка кълбото бе избито в корнер от бранител на Англия. 


Домакините обаче създадоха няколко добри атаки и при едно положение в 8-ата минута се наложи Халид Буларуз да чисти топката в корнер пред погледа на Дани Уелбек. Минута по-късно Гари Кейхил стигна до топката след едно центриране от корнер, но ударът му с глава не бе особено прецизен. Последваха минути здрава битка в средата на терена, като и двата отбора не направиха нищо, за да се застрашат взаимно.

В 15-ата минута Уесли Снайдер се възползва от празно пространство в наказателното поле и отправи удар, който бе избит от Харт.

Три минути по-късно Робен също имаше много добра възможност пред себе си, но ударът му бе избит със сетни мъки от стража на Англия.

В 20-ата минута Ван Перси също имаше добра голова възможност да отправи  удар и го стори, но в крайна сметка това не даде нужния резултат, тъй като топката се отби в тялото на английски футболист.

Като цяло холандците бяха по-добрият отбор от началото на мача и атакуваха повече.

Малко преди 30-ата минута Дани Уелбек имаше възможност да настигне една топка и да изпревари Стекеленбург, но в крайна сметка стражът на Холандия стигна първи до нея.

В 30-ата минута пък Адам Джонсън отправи силен удар, който обаче не срещна целта и излезе в аут.

Секунди по-късно в наказателното поле на Холандия се стигна до разбъркване, което в крайна сметка не доведе до нищо.

В 33-ата минута Стюърт Пиърс извърши първата си смяна, вадейки от игра Стивън Джерард и пускайки на неговото място Даниел Стъридж. Причината за смяната на халфа не бе ясна, но няма да е изключено да става въпрос за някаква травма.

В 36-ата минута Даниел Стъридж направи великолепен рейд и пусна топката покрай голлинията, но не се намери кой да я засече и в крайна сметка опасността пред вратата на Холандия бързо отмина.

До края на полувремето не се стигна до нищо интересно и в крайна сметка резултатът се запази при нулево реми на почивката.

Англичаните иначе изравниха играта в последните минути на полувремето и демонстрираха добра игра в тях.

Второто полувреме започна с великолепна голова възможност за Англия и в 48-ата минута Стъридж принуди Стекеленбург да показва класата си в една ситуация при която талантливият футболист отправи много силен удар без подготовка.

Последва много добър момент за Холандия, която изпусна много добро положение чрез Хунтелар, който не стреля по най-добрия начин в 55-ата минута и топката излезе в аут.

Личеше си, че холандците хитруват и изчакват англичаните, и в крайна сметка попадението падна.

Робен направи много дълъг пробив, след което завлече Смолинг и Кейхил и с много мощен удар от дъгата успя да вкара топката във вратата на Джо Харт в 57-ата минута.

В 58-ата минута резултатът стана 2:0 за Холандия след попадение на Хунтелар. Той засече прекрасно центриране на Дирк Каут и с глава прати топката в мрежата на Джо Харт.

След попадението си обаче Хунтелар имаше проблеми и се наложи да бъде принудително заменен от Люк де Йонг.

Английските футболисти направиха всичко възможно в минутите до края на мача да се върнат в него, но в крайна сметка не успяха да сторят това.

В 70-ата минута Робен можеше да вкара втория си гол в мача и да направи резултата класически, но ударът му се отби в крака на Фил Джоунс.

Десетина минути преди края Робен отново имаше възможност, след като се възползва от грешка на Скот Паркър. В крайна сметка обаче крилото не успя да се справи.

В 85-ата минута обаче Англия успя да намали след гол на Гари Кейхил, който получи топката в наказателното поле, след което финтира бранител и отправи удар в ъгъла.

И точно, когато изглеждаше, че Англия ще загуби мача, домакините изравниха чрез Ашли Йънг. Крилото на Юнайтед реализира с удар от малък ъгъл и вкара за 2:2.

В 92-ата минута Ариен Робен оформи крайното 3:2 с фантастичен гол с изключително техничен прехвърлящ удар, който се заби в ъгъла на вратата на Харт.

АНГЛИЯ - ХОЛАНДИЯ 2:3
0:1 Робен 57'
0:2 Хунтелар 58'
1:2 Кейхил 85'
2:2 Йънг 90'
2:3 Робен 92'

АНГЛИЯ: Харт, Бейнс, Кейхил, Ричардс, Смолинг (64 - Джоунс), Джерард (33 - Стъридж (88 - Уолкът), Йънг, Бари (46 - Милнър), Джонсън (61 - Даунинг), Паркър, Уелбек (80 - Кемпъл)

ХОЛАНДИЯ: Стекеленбург, Буларуз (82 - Влаар), Хейтинга, Матайсен, Пиетерс (46 - Шаарс), Робен, Снайдер (76 - Емануелсон), Ван Бомел, Де Йонг, Каут, Ван Перси (46 - Хунтелар (58 - Люк Де Йонг)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати