19 Април 2024 г. Петък

Навсякъде в администрацията се получават бонуси!

2012-02-29 10:35:43

Отстранената шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова обяви, че допълнителни материални стимули се вземат в цялата държавни администрации и това било всеизвестен факт. 

Тя бе отстранена от поста си, след като стана ясно, че за 2011 година е получила 73 000 лева бонус, като 48 хиляди лева от тях си е разписала сама. Вчера на специална пресконференция пък обяви, че си е заслужила парите.

Николова обясни тази сутрин пред bTV, че бонусите в администрацията били най-високи в Агенция по вписванията, Агенция „Митници” и НАП, тъй като били приходни и внасяли милиони левове в държавната хазна.

Виолета Николова призна, че преди да подпише трудовия си договор, е била запозната с наличието на бонусна система. Иначе заплатата по договор й била 1500 лева.

Бонусната система била уредена в законодателството и се практикувала и  по времето на НДСВ и БСП. А според нея подобно материално признание за служителите ги пазело от корупция.

„Винаги съм преследвала държавния интерес. Не съм взела нито един лев подкуп, не съм се корумпирала. Работила съм честно и почтено по 18-20 часа всеки ден”, мотивира получената сума Николова. 

По думите й няма нищо нередно в това човек сам да оцени работата си, а в нейния случай ставало дума и за признанието на гражданите и фирмите, които обслужвала ръководената от нея администрация.

Тя била положила като ръководител на агенцията „изключително голям и тежък труд”. 

Николова обясни, че като е поела поста опашките пред агенцията били по три улици и имало забавяне на произнасянията по 40 дни. 

„Агенцията по вписванията постигна едни изключително добри и достойни резултати. Тя вече не е тази рутина, разкрепостеност без контрол, която съществуваше. Агенцията е много добре ситуирана работеща администрация. Да не кажа, че е пример за работеща администрация”, похвали се от постигнатото Николова.

Тя отбеляза, че по закон е можела да си дава още по-големи бонуси – в рамките на 25% от приходите на агенцията, което се равнява на 15 000 лева месечно. Николова обаче не се възползвала. 

„Когато съм подписвала тези заповеди за допълнително материално стимулиране, съм изхождала от това, че агенцията внася 70 милиона в държавния бюджет всяка година. Аз не се изхранвам с парите на държавата. А от таксите, които се събират от фирмите заради услугите, които им се предоставят”, обясни Николова.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати