20 Април 2024 г. Събота

Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!

2012-02-29 10:23:22

Всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през 2011-та година, трябва да ги върнат в срок до петък.

Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той беше категоричен, че в условията на криза няма да вземат допълнителни пари.

Борисов заплаши, че ако взети бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

"Един бонуси, други - ДМС, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък, като се върна, ще пиша до ДПС - са ми пратили писмо - кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок", заповяда Борисов.

 

"Повтарям - тези длъжностни лица, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът", отсече премиерът. 

Той обеща, че в петък ще отговори на писмото на ДПС, в което хората на Ахмед Доган настояват за пълна информация за раздените бонуси в министерства и ведомства.

В отговора си Борисов щял да напише, че този кабинет няма такива хора.

"Всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", заплаши още веднъж премиерът.

Премиерът призова парите от бонуси да бъдат върнати и от предишния кабинет, който по думите му "в пъти повече са взели от нас".

Заради скандала с бонусите вече бяха отстранени шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

След това започна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил. 

Вчера ГЕРБ изнесе данни, базирайки се на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година.

Станишев определи твърденията като "опашати лъжи" и поиска оставки. Преди това пък БСП изнесе данни за 2010 година, от които става ясно, че министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати