23 Април 2024 г. Вторник

Задържаха един от биячите на 18-годишен ученик от Пазарджик

2012-02-29 06:18:09

28-годишен мъж е задържан за побоя на 18-годишния Стойко Стойчев от Пазарджик, който беше пребит от компания в събота през нощта пред нощно заведение.

Побоят започнал, след като ученикът от математическата гимазия в града се опитал да защити своя приятелка от досажданията на групата младежи.

Той бил нападнат пред заведението от петима млади мъже, като единият от тях стоял пред вратата на заведението, за да не може охраната да се намеси.

Свидетели на разпрата станали посетителите на бара, включително и охраната, която не могла да се намеси ефективно.

Въпреки че момчето първоначално успяло да се измъкне от юмруците на нападателите си, малко по-късно било догонено и смазано от бой.

Арестуваният 28-годишен мъж заявил, че бил предизвикан от 18-годишния Стойко Стойчев. Според събраните доказателства става въпрос за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

Т.Г. е в ареста за 24 часа, а в сряда предстои прокуратурата да реши дали да остане за 72 часа.

В продължение на няколко дни полицията нямаше задържан, въпреки че десетки видели как петима души бият тийнейджъра. 

Шефът на полицията в Пазарджик комисар Стоян Стоянов обясни пред „Фокус забавянето на органите на реда с това, че мъжът се укривал и им трябвало известно време, за да го заловят.

Той опроверга информацията, че по случая полицията в Пазарджик не е работила. Във вечерта на инцидента, събота срещу неделя, местопроизшествието било посетено от патрул на полицията.

Битият младеж, заедно с приятелите си, са отишли в Районното управление на МВР, където са писали обяснения по случая.

Тогава пострадалият младеж е заявил, че знае кой му е нанесъл побоя и че има намерение да го съди, каза комисар Стоянов.

По данни на Бърза помощ е ставало въпрос за леки телесни повреди. Във вторник младежът отново е бил в Районното управление на полицията в Пазарджик, заедно с баща си, където са направили някои доуточнявания по първоначалните обяснения.

Не се потвърждава информацията в медиите, че става въпрос за ММА бойци от свободните боеве, които са пребили момчето.

Един от приятелите на задържания се е занимавал с джудо, за самия задържан за побоя обаче няма данни да се е занимавал с бойни изкуства, каза директорът на ОД МВР Пазарджик. Задържаният за побоя е работил като шофьор в частна фирма.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати