27 Април 2024 г. Събота

Следим комшията с термокамера дали краде топло

2012-02-28 21:14:05
Клиентите на "Топлофикация София" вече ще могат да ползват термовизионна камера за обследване на сградите, в които живеят, съобщават от дружеството. 

За целта обаче е необходимо решение на общото събрание на етажните собственици, искане за техническа проверка на съответната сграда и заявление за термовизионното сканиране до "Топлофикация София". 

Термокамерата заснема сградите отвън, като на снимките ясно личи къде от фасадата има най-голямо излъчване на топлина и съответно изолацията е неефективна. 

Тези места са оцветени в ярко жълто и "греят", докато местата, където няма топлинно излъчване или то е съвсем слабо са оцветени в тъмно-виолетово. 

По този начин дистанционно може да се установи къде има включени отоплителни тела, както и дали те са свързани с вътрешната отоплителна инсталация.

Чрез термовизионното обследване се показва откъде и как "изтича" топлината в жилищна сграда, къде е нужна изолация и доколко качествена е съществуващата, посочват от дружеството. 

От Топлофикация допълват, че данните от камерата ще помогнат и при засичането на нерегламентирано ползване на топлинна енергия в сградите и могат да послужат като основание при проверки в рамките на етажната собственост.

Абонатите, които биха искали да се възползват от технически екип и обследване с термовизионна камера могат да получат повече информация на телефон тел. 958 22 25, посочват от дружеството.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати