25 Април 2024 г. Четвъртък

Дъмпела посегнал с нож на Багата

2012-02-28 12:14:54

Люлинският бос Даниел Стефанов-Дъмпела е човекът, който е посегнал с нож на самбиста Благой Иванов-Багата.

Това сочели събраните свидетелски показания за мелето в столичния бар "Айс", при което Багата беше намушкан, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дъмпела, който беше задържан вчера, остава в ареста за 72 часа. Софийска градска прокуратура му е повдигнала обвинение за опит за убийство.

Полицията е разпитала 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. 

Най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи, посочват от МВР. Oще хора от компанията на Дъмпела се издирват.

Пред разследващите 23-годишният Даниел Стефанов разказал, че Багата пръв започнал боя.

Дъмпела е криминално проявен. През 2008 г. е регистриран за изнудване, а през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на фалшиви документи.

В колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са фалшиви.

Според публикации в медиите Дъмпела е гравитирал около групата на Стефан Бонев-Сако и Милен Даврански-Катерицата, задържани преди седмици при операция "Чук" за ръководене на наркобанда.

 

Състоянието на Багата се подобрява, съобщиха по-рано от "Пирогов".

Състоянието му е относително стабилно, но все още е с опасност за живота. При боя между двете компании рано в неделя леко пострадаха и 30-годишните му приятели Станой Тодоров и Момчил Кондов.

Междувременно е назначена проверка дали заведението "Айс" отговаря на изискванията за пожарна безопасност, за да може да функционира. За резултатите ще бъде информирана Столична община.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати