20 Април 2024 г. Събота

Италиански кораб с над 1 000 души бедства край Сейшелите

2012-02-28 08:00:54

Злополучната „Коста Крочере" изглежда е абонирана за лошия късмет за 2012 г., предаде АП.

Друг кораб на компанията-майка„Коста Алегра" е на дрейф край Сейшелските острови. Причината за бедственото положение е пожар на борда. Огънят е избухнал в отсега за двигателите, но е бил потушен.

В момента те не работят, но комуникациите са изправни. При инцидента няма пострадали.

На "Коста Алегра", който отплавал от Мадагаскар към Сейшелите, пътуват над 1049 души - 636 пасажери и 413 души екипаж. Всички те са събрани на ключови места като част от подготовката за тяхната евакуация.

Няколко товарни кораби в района са пренасочени към „Коста Алегра", за да му окажат помощ. Към „Коста Алегра" властите са изпратили катер, самолет и два влекача.

По последна информация френски кораб е взел на буксир„Коста Алегра". Пътниците ще бъдат свалени на съседен остров преди да бъдат превозени до Сейшелите.

„Коста Алегра" е най-малкият съд от флотилията на „Коста Крочиере", пише АФП. Дълъг е 187 м. и  с водоизместимост от 28 600 т. Корабът може да побере максимум 1400 души на борда - пътници и екипаж. Има 399 кабини и 13 луксозни апартамента, като 10 от тях са с балкон.

„Коста Алегра" е бивш контейнеровоз, който през 1992 г. е бил ремонтиран и превърнат в круизен лайнер. Според информации в специализираната преса компанията-майка е търсела възможност да го продаде през 2012 г.

Това няма да е прецедент за компанията след като близнакът на „Коста Алегра" -„Коста Марина", беше продаден на туристическа компания от Южна Корея.

Само преди месец друг кораб на „Коста Крочере" - „Коста Конкордия" с 4200 пасажери и членове на екипажа, който се удари в скали и заседна край италианския остров Джилио. Инцидентът стана на 13 януари.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати