Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 21
Начало arrow България arrow Цирк при избора на шеф на адвокатите; Шок в Хасково, язовири преливат

Цирк при избора на шеф на адвокатите; Шок в Хасково, язовири преливат

  Print E-mail
2012-02-26 09:38:25
източник: news.bg

 

Скандал.

„Стандарт":

Цирк при избора на шеф на адвокатите

В истински цирк се превърна изборът на ръководство на Висшия адвокатски съвет вчера. По закон последната събота и неделя на февруари трябва да се изберат нови шефове на съвета. Именно това вдигна адреналина на част от защитниците, които се бяха събрали в столичния хотел "Шератон".
Общото събрание започна със скандал. Още в началото стана ясно, че 123-мата адвокати, които трябваше да представляват Софийската адвокатска колегия, може да бъдат само гости. 
Това се наложи, защото Висшият адвокатски съвет реши, че отменя решението за избор на делегати от софийската колегия. Адвокати поискаха точката да отпадне, но идеята беше отхвърлена и шефката на съвета Даниела Доковска беше освиркана. Марин Марковски, Наталия Ценова, Ралица Негенцова и Веска Волева са кандидатите за председател на Висшия адвокатски съвет.

 

 

Бедствие.

„Стандарт":

Шок в Хасково, язовири преливат

Седмици след водния ад в Южна България вчера кризисният щаб отново беше вдигнат накрак. Два микроязовира край хасковския кв. "Болярово" се напълниха в късния следобед до краен предел и се разляха по централната улица. На място била изпратена техника за отводняване и машини, които да помогнат за оттока на миниводоемите. Според първоначалната информация имало три къщи, които останали под вода.
Областният управител на Хасково Ирена Узунова обясни, че заради високата температура и обилното снеготопене рязко е скочило и нивото на хасковската река. Заради риска от наводнения в общините Хасково и Харманли губернаторката свика по спешност Областния кризисен щаб и призова кметовете да направят същото с общинските щабове, за да се набележат превантивни планове за действие при по-големи разливи по места.

 

Издирване.

„Труд":

Полицията на крак да дири джудистка

Столичната полиция бе вдигната на крак днес да издирва 15-годишно момиче от Русе, изчезнало в Студентския град. След 6 часа благодарение на таксиметрови шофьори ученичката Елица Димчева Побокова бе намерена невредима.
Елица била на състезания по джудо в зала "Христо Ботев". Отборът й пристигнал от Русе с нощен влак в 6 ч сутринта. Преди обед Елица имала три схватки - две загубила и една спечелила. Към 12 ч казала, че излиза да си купи нещо за хапване. Наметнала си якето върху кимоното и излязла по джапанки навън. Повече не се върнала.
Съотборниците й разказали, че още през нощта, докато пътували, Елица се държала странно. Някои си помислили, че е тъжна и замислена заради лични проблеми - или в семейството,

 

Тричане.

„24 Часа":

Ледена баня за кучета вместо тричане

Само с ледена баня вместо с тричане - зверско въртене на въже и падане от 3-4 метра във водата, се отърваха кучетата в странджанското село Бродилово днес. Милостта получиха, след като кметът на Царево Георги Лапчев забрани провеждането на обичая, а защитници на животните от София и Бургас дойдоха на мирен протест срещу тричането, обявявайки го за варварство.
За първи път тази година посмекченият обичай се проведе край селските гробища. С това местните искали да покажат на дедите си, че съхраняват традициите. "Тричането се прави от столетия и никога не е имало инцидент с куче. Защо еколозите мислят, че обичат кучетата си повече от нас? Варвари са тези, които ни обвиняват как живеем", каза кметският наместник Илия Илиев.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини 22% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори бяха днес. Това показва проучване на социологическа агенция "Барометър".БСП остава втора политическа сила, като ...
  Новини  Когато Италия се пречупва под напора на фашистите през Втората световна война, изниква един огромен въпрос. Кое е това нещо в Италия, което трябва да се унищожи, за да се сломи духа на хората, ...
  Новини "Точно нашето поколение седеше и гледаше как се налива бетон по плажа, как престъпниците облякоха костюми, купиха си медии и сега дават интервюта в тях. При цялата ...
  Новини България празнува 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Светският празник за Св. Св. Кирил и Методий, който се развива като специфично българско явление, ...
  Новини Общо 591 села в страната са без население или  в тях са останали да живеят до 9 души. Това означава, че малко над 10% от селата ще изчезнат съвсем скоро, защото са обезлюдени. - - В края на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?