20 Април 2024 г. Събота

БСП: България мръзне, а Найденов изнася дърва за Гърция и Турция

2012-02-25 07:56:42

Войната БСП срещу Мирослав Найденов продължи и днес в НС. Социалистите намерили привърженици в битката срещу земеделския министър.

Те се оплакват, че вчера министър Мирослав Найденов опорочил протеста пред ведомството му. "Това, което беше излъчено по новините на БиТиВи не отговаря на истината. Братя Коцеви еднолично отидоха при министъра заедно с куп роми и от името на всички нас се съгласиха дървеният материал, който за нас е жизнено важен да минава през Стокова борса - София. Тези братя Коцеви са част от корупционната схема на министъра и искат през тях да минава материала, който ние ще купим пак от тях, разликата в цената е потресаваща", пишат още дървопреработватели.

"Искам да подчертая, че хората при министъра въобще не бяха от протестиращите - напротив те се явиха като антипротестна демонстрация, която беше разгонена от полицията и незнайно как се озова в кабинета на министъра", се казва още в писмото.

"Моля ви, иамаме нужда от вашата помощ! Всички от правителството вече прекаляват със своите лъжи и манипулиране на общественото доверие", завършва писмото до Корнелия Нинова.

23 000 души са заети в сектора, коментира червената Меглена Плугчиева. Тези хора вече втори месец не работят, алармира тя.Политическият инат на земеделския министър щял да доведе катастрофални последици за сектора, оплакали се още дървопреработватели пред социалистите.

България мръзне, а министър Найденов изнася дърва за Гърция и Турция, възмути се тя.

Плугчиева представи данни за продажбите през 2011 и 2012 година, според които огромни количества дървесина са били продавани в съседни държави като Гърция и Турция.

„През 2011 са добити над 500 000 кубически метра дървесина, а през месеците януари и февруари на 2012 година- 120 кубически метра. Огромна част от тези количества са заминали за Гърция и Турция", заяви Плугчиева и добави, че това изправя пред реален фалит не само малките фирми, занимаващи се с дървопреработка, но и големите инвеститори, които плащат на хиляди работници в цялата страна. Става дума за един задълбочаващ се проблем, който причини министърът, коментира още тя.

Министърът на земеделието не спира да лъже, заяви от своя страна и Димчо Михалевски. За пример той посочи днешното изказване на Найденов пред Нова ТВ, че дървесина не се продава през стоковата борса. За доказателство от БСП представиха справка от Стоковата борса, от която става ясно, че през нея се търгуват дърва за огрев. Това е отработена, олигархична, престъпна схема, подчерта Михалевски.

Според него минимум 3 милиона лева е загубата от търгуването на дърва през борсата. Освен това над 500 малки фирми и няколко големи нямат пазарен достъп до суровината. Това ги обрича на фалит, притеснен е Михалевски. Той се закани, че за всичко това червените ще държат отговорен премиера.

Мисля, че министър Найденов е едно голямо недоразумение, смята и Пенко Атанасов. Той призова Бойко Борисов да преразгледа отношението си към любимия си министър и да освободи земеделския и горския сектор от присъствието му.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати