26 Април 2024 г. Петък

Страх ме е за живота ми, проплака свидетел срещу Трактора

2012-02-24 16:42:47

Основният свидетел по делото срещу Алексей Петров – Георги Цветанов, заяви, че през последната година са правени два опита за убийството му.

Той каза, че се страхува за живота си, защото били ясни настроенията на обвиняемия срещу него .

Цветанов днес повече от четири часа дава показания по делото срещу бившата барета.

Той разказа, че се запознал с Петров през 1996 година. Тогава свидетелят се занимавал с частен бизнес – предимно търговия със захар.

Цветанов е потърсил Петров, за да му помогне да събере свои дългове. Цветанов бил продал 5000 тона захар на фирма “Дискавъри“, но не получил плащане за тях.

Петров се съгласил да му помогне със събирането на парите.

Бившата барета го накарала да му подпише документи, чрез които да избегне наказателната отговорност за изнудването на шефа на “Дискавъри“ - разписки за дължими 2,5 млн. лева.

Днес по време на разпита на свидетеля бяха показани въпросните документи, но той не успя да си спомни дали това са същите разписки.

Свидетелят разказа, че постепенно от човек, който се представял, че ще му помага, Алексей Петров започнал да му отправя различни заплахи, психологически натиск и му нанасял побои.

 

Целта на Петров била да получи цялата собственост на Цветанов. Свидетелят заяви, че изпълнил исканията на баретата заради системния тормоз, на който бил подложен.

Той добави, че хората на Алексей Петров са били обучени, подготвени и са знаели какво правят и какво преследват.

Цветанов заяви, че се чувства много зле, след като допуснал Петров в живота и в сърцето си, а той го предал.

На почти всички въпроси на защитата на Трактора Цветанов отговаряше неясно. Най-честите му отговори бяха “Не знам“, “Не си спомням“ и “Нямам спомен“. Оказа се, че бизнесменът няма представа защо Петров е избрал да изнудва точно него.

От своя страна Петров отрече обвиненията на Цветанов. Той заяви, че след две години усилени репетиции и лоша режисура, а главният герой си е забравил репликите.

Петров обясни, че когато свидетелят е дошъл за помощ при него, бил в изключително тежко финансово състояние, бил дошъл в София да работи в неговия офис и да ползва неговото име, за да може по някакъв начин да респектира Стоян Николов, представител на фирма „Дискавъри”.

Петров каза още, че нямал никакъв интерес да пребива Цветанов и определи свидетеля като “експерт по източване на Първа частна банка“.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Клюки


Новини
Бившият съпруг на фолкпевицата Мария - Християн Гущеров, не се бави много и вкара нейна колежка под завивките си. Той замени миньончето с прохождащата в бранша и изявяваща се като плеймейтка Анджелин ...
Новини
Николета Лозанова унизи Преслава в предаването си "Папараци"Следващото видео вероятно ще предизвика сълзи в очите на някои застаряващи фолк певици със залязващ статут", каза НиЛо ...
Новини
Подновената връзка между Николета Лозанова и Ники Михайлов очевидно става все по-сериозна. Плеймейтката често е забелязвана в сградата на бул. "Черни връх" ...
Новини
Фолкпевицата Мария има проблеми в личния си живот, но това не я извинява да създава проблеми като шофьор. Всъщност проблемът е, че и тя смята, че правилата за нея не важат. Дали е от хубавата ...
Новини
Фолкпевицата Анелия се е тунинговала през годините, но предимно в гръдната област. Ето че вече има видими резултати и по лицето.Изпълнителката се появи на участие през уикенда с напомпани устн ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати