28 Март 2024 г. Четвъртък

Аякс остана на косъм от супер изненада на "Олд Трафорд"

2012-02-24 08:22:42

 

Аякс остана на косъм от суперизненада на „Олд Трафорд". „Детската градина" на Франк е Бур би и надигра Манчестър Юнайтед в собствения му дом. Амстердамци спечелиха с 2:1, като осигуриха доста нервни последни минути на Алекс Фъргюсън и феновете. Въпреки, че съставът на холандския шампион бе осакатен от контузии, те се представиха изключително достойно и в голяма част от мача диктуваха действията на терена и владееха повече топката.

Иначе двубоят не започна по този начин. Англичаните се възползваха от стъписването на гостите и откриха още в 6-ата минута, като голяма заслуга за гола имаше Димитър Бербатов. Фертонген сбърка при изнасянето на топката, пасът му бе пресечен от Парк, а Бербатов веднага пусна пас към Ернандес. Мексиканецът финтира Алдервейрелд и с точен удар матира Фермеер.

След попадението домакините се успокоиха твърде много и дадоха инициативата на гостите.  В 23-ата мин. Араш Йозбилиз  имаше нелоша възможност за Аякс, като успя да финтира защитник на Юнайтед в пеналта, но стреля от твърде малък ъгъл и Де Хеа спаси лесно.

В 32-ата Бербатов можеше да се разпише. Българинът бе изведен на чиста позиция отляво, но вместо да стреля, реши да подава към Ернандес и топката бе избита от защитник на Аякс. В ответната атака Лодейро вкара гол, който обаче бе правилно отменен поради засада.

В 37-ата мин. логичното се случи.  След многоходова атака и пас с глава на Ван Райн, Лодейро свали топката, защитник не Юнайтед не успя да я избие и Йозбилиз със силен шут от границата на пеналта изравни.

Юнайтед отново започна на високо обороти след почивката, но постепенно Аякс отново взе инициативата. В 56-ата хубав шанс се откри пред Лодейро, но ударът на уругваеца мина над гредата.

Малко след това Де Хеа трябваше да се намесва решително отново, избивайки удар с глава от упор след изпълнение на корнер.

Алекс Фъргюсън видя, че нещата не отиват на добре и пусна Джони Еванс и опитния Пол Скоулс. Франк де бур пък извади най-добрия си играч Кристиан Ериксен, което значително свали темпото и качеството на игра.  В 72-ата мин. мачът за Бербата свърши, като нашенецът излезе, за да направи място на Уелбек.

Секунди след Нани можеше да вкара второ попадение за :червените дяволи", но ударът му срещна гредата.  Малко рпеди края Аякс си подпечата историческия първи успех на „Олд Трафорд" . Централният бранител Тоби Алдервейрелд бе изпуснат в пеналта след центриране от фаул и мушна топката с глава във вратат след недобра намеса на Де Хеа.

До края тийнейджърите от Амстердам се опитаха да стигнат и до трети гол, но не им стигнаха силите.

Така Юнайтед все пак продължи на осминафиналите, въпреки бледото си представяне, където ще срещне Атлетик (Билбао).

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АЯКС 1:2

1:0 Ернандес (6')

1:1 Йозбилиз (37')

1:2 Алдервейрелд (87')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел, Джоунс, Смолинг, Фабио, Клевърли, Нани, Парк, Йънг, Бербатов, Ернандес

Аякс: Фермеер, Ван Райн, Алдервейрелд, Фертонген, Коперс, Де Йонг, Анита, Ериксен, Йозбилиз, Сюлеймани, Лодейро.

 

източник: topsport.ibox.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати