26 Април 2024 г. Петък

Арестувайте ме, спасете ме от мама!

2012-02-23 06:02:06
Млад румънец, който живее постоянно в римското предградие Формело, предпочете затвора пред домашната дисциплина, налагана от майка му, съобщиха  италиански медии.

Александру Дута е на 21 години и е бил заловен през ноември миналата година, след като обира две съседни заведения в Рим. Въоръжен с нож, той най-напред задига оборота на сладкарница, а после прави същото изпълнение в бирария на стотина метра от първия "удар".

Карабинерите били предупредени от съобразителен клиент и чакали румънеца с готови белезници пред бирарията. На следващия ден съдията преценил, че младежът заслужава домашен арест, който всъщност се оказал по-страшното за него наказание.

Александру живеел с майка си, която му наложила желязна дисциплина, съпроводена с непрестанни укори. Той не издържал и в нейно отсъствие избягал от вкъщи.

Обадил се по мобилния телефон на карабинерите и казал, че се намира на централния площад във Формело, където чака да дойдат и да го арестуват за нарушаване на режима на домашен арест.

Първоначално дежурният помислил, че някой се подиграва с карабинерите, но се консултирал с колега и сигнализирал на патрул.

При появата на патрулната кола Александру се хвърлил срещу нея с жестове да спре. "Ето ме, арестувайте ме, моля. Избягах от домашен арест," заявил той на карабинерите.

Те установили самоличността му с помощта на бордния компютър, след което го придружили до дома му, за да си вземе необходимите за затвора лични вещи, пише БТА.

В това време се завърнала майката на Александру, която също се зарадвала на карабинерите. "Моите поздравления! Добре, че дойдохте. Махнете го тоя търтей," благодарила тя на военните полицаи.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати