25 Април 2024 г. Четвъртък

ЦСКА (Москва) се добра до равенство с "Реал" с гол в 93-ата минута

2012-02-21 19:38:08
Реал" (Мадрид) в първи четвъртфинален мач в Шампионската лига. Руският отбор губеше в резултата до самия край на двубоя, но в последните секунди на даденото от съдията триминутно продължение стигна до равенството. 

Двубоят започна динамично, а първата добра ситуация се откри пред домакините в 7-ата минута. Тогава Георгий Шенников центрира в наказателното поле, а Дзагоев не успя да намери очертанията на вратата с акробатичен удар. 

Лошата новина за "Реал" дойде в 16-ата минута, когато един от най-постоянните и добре представящи се футболисти през този сезон - Карим Бензема, получи контузия и бе принудително заменен от Гонсало Игуаин.

Само минута след влизането си аржентинският нападател можеше да открие резултата, но Сергей Чепчугов изби неговия изстрел. Още по-впечатляваща бе намесата с една ръка на резервния вратар на ЦСКА при добавката на Сами Кедира. 

Мадридчани поведоха в резултата с гол на Кристиано Роналдо в 28-ата минута. Той се възползва от лошо избира топка от Зоран Тошич след центриране на Фабио Коентрао и с левия крак не остави шансове на Чепчугов.

През второто полувреме ситуацията на терена се запази. "Реал" контролираше топката, но почти не създаваше напрежение пред вратата на домакините. От своя страна футболистите на ЦСКА рядко атакуваха, а когато го правеха не затрудняваха особено Икер Касияс.

В 70-ата минута Кейсуке Хонда стреля от свободен удар, но испанският вратар улови топката. "Реал" отвърна с неточен удар на Роналдо в 84-ата минута. 

Така се стигна до 93-ата минута, когато дебютантът Портус Вернблум успя да изравни. Полузащитникът се разписа с изстрел от воле, след като защитата на "Реал" три пъти загуби борбата за висока топка в наказателното поле след центриране от свободен удар.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати