27 Април 2024 г. Събота

Харизанов нито крал, нито имал общо с г-ца Цицелкова

2012-02-21 16:01:27

Бившият шеф на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов отхвърли обвиненията, заради които още вчера беше решено да бъде отстранен временно от поста.

Вчера стана ясно, че той е отстранен, след като на 13 януари е обвинен във връзка с кражба през 2001 г. на 50 хил. долара от фирмата "СТОА", където работел по това време.

Срещу него е имало и други дела за заплаха за убийство.

Междувременно от прокуратурата обявиха информация по делата срещу Харизанов, след като министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов изрази недоумение как след толкова години се повдига обвинение срещу Харизанов. Стана ясно, че открити пръстови отпечатъци са причината за възобновяване на делото.

По случая за заплахата за убийство Георги Харизанов разказа, че се е запознал през 2007 година с Деница Цицелкова в интернет при организирането на един мотопротест във връзка с данъците за моторите.

 

По време на организирането на протеста "г-ца Цицелкова непрекъснато отправяла провокации към всички, които организирали протеста" и след интерес към нейната персона се оказало, че има нейни интересни снимки в интернет.

Тя пуснала жалба срещу него и още няколко души, че те са публикували фотографиите на страницата, на която се организира протестът.

"Тези нейни фотографии тя си ги е сложила там доброволно. От това се изхранва, в което няма нищо лошо", заяви Харизанов.

"След като тя пусна жалба срещу мен, имаше заседание в съда. Тя там претендираше, че съм й причинил „страхотен стрес” и искаше 7000 лв. Адвокатът й каза – дайте й 5000 лв. и да си стиснем ръцете. Аз казах на съдията, че с представители на най-древната професия не желая да сключвам каквито и да са споразумения", разказа изгоненият Харизанов.

След това той се извинил на съда, ако я е обидил и с това за Харизанов случаят бил приключен.

"Заплаха за живота към нея не е имало и това са смешни неща, не искам да коментирам повече тази тема", завърши бившият шеф на „Напоителни системи“.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че на 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Георги Харизанов за закана за убийство. На Харизанов е наложена мярката за неотклонение „подписка”.

От прокуратурата обясниха, че не може да се дадат повече подробности за делото, тъй като се гледа от Софийска районна прокуратура.

Другият случай, по който Харизанов е привлечен като обвиняем, е от 2001 г. Тогава той е служител на фирма „СТОА” и е „в изключително професионални и близки отношения с нейния управител“.

"Научавам, че е извършена кражба в офиса на фирмата, след което доброволно се подлагам на детектора на лъжата. От 2001 г. никой по никакъв начин не ме е търсил за този казус. Нямам логично обяснение защо 11 години по-късно съм привлечен като обвиняем", зачуди се той. 

Говорителката на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова обясни, че през 2001 г., на 19 септември е образувано досъдебно производство за кражба, извършена в големи размери, което представлява тежко умишлено престъпление, срещу неизвестен извършител.

То обаче е прекратено поради липса на доказателства, за да се приведе като обвиняем Георги Харизанов.

През 2010 г. обаче са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило възобновяването му. Тогава Харизанов е привлечен като обвиняем. В момента досъдебното производство все още е във фаза на разследване.

Георги Харизанов е работил във фирмата, от която са изчезнали парите като изпълнителен директор. Кражбата е извършена, като са били взломени 2 каси от счетоводството с технически средства, в резултат на което са били откраднати парите.

Прокурорът е преценил, че доказателствата са достатъчни, за да се повдигне обвинение срещу Харизанов. На този етап само той е обвиняем, но е обвинен за съучастничество, с неизвестни засега лица. Кражбата е извършена на 23 – 24 май 2001 г.

„Аз съм му изключително ядосан, защото той на 13 януари не дойде и не ми каза, че са му повдигнали обвинение. Ако беше дошъл на 13 януари, щях да застана до него в този труден момент. Заради това, че мълча месец и половина, той си отива днес“, коментира по-рано днес земеделският министър Мирослав Найденов.

По отношение на образователния си ценз Харизанов каза откровено, че не е завършил образованието си в полувисшия институт по маркетинг, търговия и мениджмънт известен като Датски колеж.

Той дори се извини за това и каза, че е в процедура по възстановяване на студентските си права.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати