25 Април 2024 г. Четвъртък

"Реал" излиза срещу ЦСКА и студа в Москва, "Челси" - за бъдещето на Вилаш-Боаш

2012-02-21 09:23:56
"Реал" (Мадрид) ще се бори с ЦСКА (Москва) и руската зима, докато "Челси" ще гостува на "Наполи" в битка за запазването на своя мениджър Андре Вилаш-Боаш в първите си осминафинални мачове от Шампионската лига.

Испанците за първи път ще се изправят срещу московските "армейци", а температурите от под -10 градуса в града са най-голямото притеснение на техния старши треньор Жозе Моуриньо.

Статистиката до момента е в полза на португалеца, който е излизал като победител в досегашните си четири срещи с руски клубове в турнира като наставник на "Интер" и "Челси". За възпитаниците на треньора Леонид Слуцки това ще бъде първият официален мач от 7 декември насам.

"Ще трябва да бъдем по-силни от минусовите температури и тежкия терен, които са нещо ново за нас. Нямаше как да се подготвим за подобни условия. Трябва да излезем с правилната нагласа и да бъдем силни. Целта ни е положителен резултат – победа или равенство", обясни Моуриньо, чийто тим има 27 успеха в последните си 30 мача.

Той допълни, че футболистите му трябва да внимават с коравия съперник. "ЦСКА не случайно всяка година играе в директните елиминации на Шампионската лига. Едно от предимствата им е силната защита. Спомням си колко трудно ми беше да им вкараме с "Интер". Играчите им са заедно от доста време и се познават, имат и силни нови попълнения", коментира португалският специалист, който отстрани московчани с "нерадзурите""">В другата среща между "Наполи" и "Челси" ще бъде заложена главата на неговия сънародник и настоящ мениджър на лондончани Андре Вилаш-Боаш. Слабото представяне на сините в Англия продължава да сгъстява облаците над наставника, за когото голяма част от футболните коментатори на Острова вече не виждат бъдеще на "Стамфорд бридж"Бирмингам" за ФА къп в събота отново беше напомнено, че собственикът на "Челси" Роман Абрамович е уволнявал всички останали без трофеи мениджъри.

Под ръководството на Вилаш-Боаш тимът се представя далеч под очакванията, а след всички разходи по привличането му изчисленията показват, че една победа на "Челси" струва около 7.5 милиона щатски долара. Англичаните останаха единствено в битката за ФА къп и Шампионската лига, където се надяват да спасят сезона си.

Нападателят Дидие Дрогба призна за проблемите на тима, който има само една победа в последните си шест мача. "Усещаме, че никой не вярва в нас. В сряда ще покажем, че заслужаваме мястото си в турнира. Трябва да бъдем разумни и да направим това, което мениджърът поиска от нас", коментира котдивоарецът.

Той смята, че всеки в клуба трябва да поеме своята отговорност за слабото представяне и заедно да се върнат към успехите. "В сряда е нашият шанс за това. Последните седмици и месеци са трудни за нас, но в миналото винаги сме успявали да се мобилизираме и да спечелим подобни мачове, както направихме срещу "Валенсия" в груповата фаза. Всяка среща ти дава възможността да излезеш от трудния момент", заяви Дрогба ден преди мача.

Двубоят между ЦСКА и "Реал" в Москва ще започне в 19.00 часа, а срещата "Наполи" - "Челси" е от 21.45 часа.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати