Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Август 9
Начало arrow Политика arrow Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?

Шеврон спонсор на прием за 3 март в посолството ни в САЩ?

  Print E-mail
2012-02-20 20:52:23
източник: dnes.bg

Логото на Американският енергиен гигант "Шеврон” стои на официалната покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник на България 3-ти март, алармират от ВМРО.

В поканата от посланик Елена Поптодорова за тържествения прием сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно "Шеврон".

"Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб", питат в писмото си до медиите войводите.

Според тях законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при "които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава".

"Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция", настояват хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява при положение, че "върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България".

"На всичкото отгоре това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании", завършва писмото на войводите.

Dnes.bg припомня, че след протести и дълги дискусии на 18 януари парламентът наложи безсрочна забрана върху проучването и добива на шистов газ по метода "хидравлично разбиване" или сходни техники.

По този начин правителството оттегли решението си от юни миналата година, което даваше право да се подпише договор с "Шеврон" за търсене и проучване на нефт и природен газ в България.

Теренът на проучванията бе "Блок 1 Нови Пазар", разположен на територията на областите Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна и бе с размер 4398 кв. км.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управление на държавата до завършването на мандата й. Новината съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседание ...
  Новини Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска три оставки, съобщават от пресцентъра на партията.Това са оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на ...
  Новини Тази сутрин премиерът Бойко Борисов свиква Съвет на управляващата коалиция заради протестите и в търсене на план за консолидиране на институциите у нас. По време на срещата ГЕРБ и Обединените ...
  Новини Шест въпроса като непряк отговор към прокуратурата зададе главният секретар на президентството Димитър Стоянов, съобщи БНТ.Единият от тях е "В какво точно се състои подкрепата на президента ...
  Новини Посланичката на Съединените американски щати в България Нейно превъзходителство Херо Мустафа обясни, че не е нейна работа да призовава "за оставката на което и да било длъжностно ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?