Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Фев 19
Начало arrow България arrow 25 организации скочиха срещу гей-парада

25 организации скочиха срещу гей-парада

  Print E-mail
2010-06-21 13:21:09
източник: news.bg

Парадът на хомосексуалиститее пореден целенасочен опит да се размиятобщоприетите граници в обществото и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство.

Това се посочва в отворено писмо, изпратено от 25 организации, до управляващите. Позицията им е провокирана от третия парад на хомосексуалистите, планиран за 26 юни в София.

В писмото си представители на организациите изразяват загрижеността си по повод непрекъснато ескалиращите искания на гей-активистите.

Те допълват, че декриминализирането на хомосексуализма и гарантирането на гражданските права на хомосексуалистите "се използва като основа за последваща заявка за легализиране на хомосексуалните бракове, които дори да имат право да осиновяват и отглеждат деца."

В обръщението си към управляващите организациите се обявяват против едностранчивото натрапване на хомосексуализма чрез медиите, културата, изкуството и образованието, без да се говори за последствията и рисковете от него, както за отделния човек така и за обществото като цяло.   

В тази връзка те посочват статистически и медицински факти, говорещи за вредата и риска от хомосексуализма.

Сред  тях са многократно по-широкото разпространение на HIV/СПИН, психични разстройства, депресия, самоубийства, драстичното скъсяване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 години при мъжете) и връзката между хомосексуалното поведение и криминогенния фактор, включително склонност към насилие, проституция, педофилия.

В писмото представителите на 25 организации апелират към управляващите да положат всички усилия, според дадените им по Закон правомощия "за утвърждаване традиционните семейни ценности и правата на децата.

Те се обръщат към представителите на властта с молба за „ограничаване на агресивното и едностранчиво налаганена деструктивно за личността и обществото ни поведение чрез "гей-фестивали", "гей-паради", медиите и образователната система."

Писмото е адресирано до президента, министър-председателя, министъра на образованието, министъра на вътрешните работи, кмета на гр. София, омбудсмана, председателя на Съвета за електронни медии и други.

Припомняме, провеждането на гей-парада миналата година също беше съпътствано с редица гневни реакции. Студенти от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" дори организираха литийно шествие срещу парада на хомосексуалистите.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Отбелязваме 147 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски.С полагане на цветя и венци ще бъде отдадена почит на делото на Дякона в цялата страна.В родния му град Карлово тази сутрин ...
  Новини Нивото на язовир "Студена" се е покачило с половин метър през последните 10 дни, предаде БНР. Притокът на водата е близо 550 литра в секунда, ...
  Новини Денят ще бъде облачен, с положителни температури и превалявания от дъжд.През нощта ще бъде предимно ясно, първоначално с незначителна висока облачност, която до сутринта ще се ...
  Новини Върховната административна прокуратура (ВАП) възложи на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да извърши незабавна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от ...
  Новини 24 часаЗаписите на президента - от дело за доставки на оборудване за милиони за армията Разработката е на ДАНС, а материалите са отишли в спецпрокуратурата. "Разследването е с предмет и ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?