20 Април 2024 г. Събота

25 организации скочиха срещу гей-парада

2010-06-21 13:21:09

Парадът на хомосексуалиститее пореден целенасочен опит да се размиятобщоприетите граници в обществото и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство.

Това се посочва в отворено писмо, изпратено от 25 организации, до управляващите. Позицията им е провокирана от третия парад на хомосексуалистите, планиран за 26 юни в София.

В писмото си представители на организациите изразяват загрижеността си по повод непрекъснато ескалиращите искания на гей-активистите.

Те допълват, че декриминализирането на хомосексуализма и гарантирането на гражданските права на хомосексуалистите "се използва като основа за последваща заявка за легализиране на хомосексуалните бракове, които дори да имат право да осиновяват и отглеждат деца."

В обръщението си към управляващите организациите се обявяват против едностранчивото натрапване на хомосексуализма чрез медиите, културата, изкуството и образованието, без да се говори за последствията и рисковете от него, както за отделния човек така и за обществото като цяло.   

В тази връзка те посочват статистически и медицински факти, говорещи за вредата и риска от хомосексуализма.

Сред  тях са многократно по-широкото разпространение на HIV/СПИН, психични разстройства, депресия, самоубийства, драстичното скъсяване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 години при мъжете) и връзката между хомосексуалното поведение и криминогенния фактор, включително склонност към насилие, проституция, педофилия.

В писмото представителите на 25 организации апелират към управляващите да положат всички усилия, според дадените им по Закон правомощия "за утвърждаване традиционните семейни ценности и правата на децата.

Те се обръщат към представителите на властта с молба за „ограничаване на агресивното и едностранчиво налаганена деструктивно за личността и обществото ни поведение чрез "гей-фестивали", "гей-паради", медиите и образователната система."

Писмото е адресирано до президента, министър-председателя, министъра на образованието, министъра на вътрешните работи, кмета на гр. София, омбудсмана, председателя на Съвета за електронни медии и други.

Припомняме, провеждането на гей-парада миналата година също беше съпътствано с редица гневни реакции. Студенти от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" дори организираха литийно шествие срещу парада на хомосексуалистите.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати