Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 21
Начало arrow България arrow 25 организации скочиха срещу гей-парада

25 организации скочиха срещу гей-парада

  Print E-mail
2010-06-21 13:21:09
източник: news.bg

Парадът на хомосексуалиститее пореден целенасочен опит да се размиятобщоприетите граници в обществото и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство.

Това се посочва в отворено писмо, изпратено от 25 организации, до управляващите. Позицията им е провокирана от третия парад на хомосексуалистите, планиран за 26 юни в София.

В писмото си представители на организациите изразяват загрижеността си по повод непрекъснато ескалиращите искания на гей-активистите.

Те допълват, че декриминализирането на хомосексуализма и гарантирането на гражданските права на хомосексуалистите "се използва като основа за последваща заявка за легализиране на хомосексуалните бракове, които дори да имат право да осиновяват и отглеждат деца."

В обръщението си към управляващите организациите се обявяват против едностранчивото натрапване на хомосексуализма чрез медиите, културата, изкуството и образованието, без да се говори за последствията и рисковете от него, както за отделния човек така и за обществото като цяло.   

В тази връзка те посочват статистически и медицински факти, говорещи за вредата и риска от хомосексуализма.

Сред  тях са многократно по-широкото разпространение на HIV/СПИН, психични разстройства, депресия, самоубийства, драстичното скъсяване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 години при мъжете) и връзката между хомосексуалното поведение и криминогенния фактор, включително склонност към насилие, проституция, педофилия.

В писмото представителите на 25 организации апелират към управляващите да положат всички усилия, според дадените им по Закон правомощия "за утвърждаване традиционните семейни ценности и правата на децата.

Те се обръщат към представителите на властта с молба за „ограничаване на агресивното и едностранчиво налаганена деструктивно за личността и обществото ни поведение чрез "гей-фестивали", "гей-паради", медиите и образователната система."

Писмото е адресирано до президента, министър-председателя, министъра на образованието, министъра на вътрешните работи, кмета на гр. София, омбудсмана, председателя на Съвета за електронни медии и други.

Припомняме, провеждането на гей-парада миналата година също беше съпътствано с редица гневни реакции. Студенти от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" дори организираха литийно шествие срещу парада на хомосексуалистите.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини 22% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори бяха днес. Това показва проучване на социологическа агенция "Барометър".БСП остава втора политическа сила, като ...
  Новини  Когато Италия се пречупва под напора на фашистите през Втората световна война, изниква един огромен въпрос. Кое е това нещо в Италия, което трябва да се унищожи, за да се сломи духа на хората, ...
  Новини "Точно нашето поколение седеше и гледаше как се налива бетон по плажа, как престъпниците облякоха костюми, купиха си медии и сега дават интервюта в тях. При цялата ...
  Новини България празнува 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Светският празник за Св. Св. Кирил и Методий, който се развива като специфично българско явление, ...
  Новини Общо 591 села в страната са без население или  в тях са останали да живеят до 9 души. Това означава, че малко над 10% от селата ще изчезнат съвсем скоро, защото са обезлюдени. - - В края на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?