24 Април 2024 г. Сряда

Искат отмяна на споразумения с шофьори убийци

2012-02-18 09:16:50

Шофьори без книжка, пияни и дрогирани, предизвикали катастрофа със загинали хора, да нямат право да сключват споразумения за по-леки присъди. За това ще настояват почернени близки на жертви от пътнотранспортни произшествия в понеделник, когато за първи път в нашия парламент ще се проведе кръгла маса за пострадали от войната по пътищата, пише днес „Труд“.

На форума ще се обсъдят промени в Наказателния кодекс за създаване на допълнителни квалифицирани състави при тежки катастрофи, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов. Например - при прегазен човек на пешеходна пътека, при липса на правоспособност или взета книжка и т.н.

340 000 лв. е завлякла унгарската авиокомпания "Малев" от български туристически агенции и граждани. Парите са преведени на международната организация IATA, въпреки че е било ясно, че полетите няма да бъдат изпълнени, пише „24 часа“.

"Ако не преведем сумите, ще бъдем наказани от IATA", обясни председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции Ирена Георгиева. Голяма част от билетите още не били платени от купувачите им и са поети от туристическите агенции. Имало и случаи обаче, в които хората са дали средствата и не могат да си ги получат обратно.

Проблемът възникна, след като от 3 февруари унгарската компания обяви, че няма да изпълнява голяма част от полетите си, включително и тези от и до България. Билети обаче са били продавани и IATA е изискала сумите от агентите. Нещо повече, преди да спре полетите, "Малев" е пуснала промоции с много големи отстъпки за агентите, за да стимулира продажбите си, разказаха пред "24 часа" туристически агенции.

Всички ежедневници отразяват подаването на оставката на Нели Нешева, директор на Здравната каса. "Сега" коментира "достойните й бонуси". "Новинар"Борисов поиска и получи оставката на шефа на НЗОК". Преди дни "Синята коалиция" изнесе данни, според които Нешева е взела 30 000 лв. бонуси през м. г. Тя опроверга информацията, посочвайки, че е взела само 12 156 лв. Допълнителните пари се раздават на основание на закона за здравното осигуряване, оправда се управителят на НЗОК и изнесе лекция на тема, че за да я цени обществото, трябва и тя сама да цени труда, времето и здравето си. След по-малко от 24 часа тя размисли и обяви вчера сутринта ( 17.02.2012 г.), че бонусите й ще отидат във фондация "Помощ за благотворителността в България" още в понеделник. Нешева окачестви атаките срещу нея като политически, проследява събитията "Сега".

„Спираме Балканския път на хероина", заяви категорично вицепремиерът Цветанов на срещата с Уйлям Браунфийлд, помощник държавен секретар на САЩ по правоохраната и наркотиците, информира "Монитор". "370 тона хероин се произвежда в Афганистан, една част от него тръгва и по Балканския път. Знаем толкова за този трафик, защото той минава през България повече от 50 години. По-малко информация имаме за трафика на кокаин през страната ни, защото той започва едва сега", разясни министър Цветанов.

"Министрите по график до язовирите", отразява разпореждане на премиера "Стандарт". "Хората трябва да видят, че не сме ги забравили", призовава Борисов. Той настоя да получи пълен разчет колко ще струва изграждането на новите стени на всички опасните язовири. От 300 проверени в последната седмица, в 25 инспекторите на "Язовири и каскади" са установили, че има проблеми и подлежат на обезопасяване. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати