29 Март 2024 г. Петък

Мирослав Найденов на съд заради клевета срещу Корнелия Нинова

2012-02-17 15:36:13

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова ще съди за клевета земеделския министър Мирослав Найденов. 
Вчера от левицата се заканиха да дадат министъра на прокурор заради далавери с дървата за огрев. Поводът беше решението на Найденов за продажба на дървесина чрез Софийската стокова борса.

Според Корнелия Нинова земеделският министър и ръководството на Софийска стокова борса сами са избрали шестте от 50 лицензирани брокери за търговия с дървесина, а решението е взето в грубо нарушение на законите на страната, без да е провеждан търг или конкурс за избора им.

Тя изчисли, че комисионната за 6-те избрани фирми, приближени до властта, за три години ще е на обща стойност близо 2 млн. лева.

Найденов обаче веднага отвърна на удара и сметна, че комисионната всъщност ще е 10 хиляди лева. По думите му е мит, че комисионната ще бъде около 2 млн. лева.

"По времето на госпожа Нинова комисионните в сделките при горите бяха около 30%. И тя сега, смятайки, че около 5 милиона днес ще се завъртят тук, изчисли, че 30% са около 2 милиона, които тя спомена вчера. Много съжалявам, тези пари са раздавани по нейно време", разясни Найденов.

„Не съм си намерила името на улицата, за да позволявам на Мирослав Найденов да ме унижава“, последва и реакцията на Корнелия Нинова.

„Сигурни сме, че ще има още оставки – Нели Нешева се освобождава за 12 000 лв., а Мирослав Найденов в момента злоупотребява с кризата с дърва и извън закона, нерегламентирано обогатява свои приближени фирми с около 2 млн. лв.“, допълни тя. "Кадрите на ГЕРБ се самозабравиха, станаха арогантни и се облагодетелстват на гърба на българите", посочи още Нинова.

„По повод нашия сигнал до прокуратурата, днес панически Мирослав Найденов заявява, че заемаме такава позиция, защото сме се облагодетелствали от дървената мафия и сега затова сме против системата, която той въвежда. Понеже конкретно цитира моето име – завеждам днес дело за клевета срещу Найденов”, отсече Нинова.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати