27 Април 2024 г. Събота

"Манчестър сити" обърна "Порто", Генков вкара за "Висла"

2012-02-17 05:46:07
"Манчестър сити"Порто" в първа среща от 1/16-финалите в Лига Европа. Англичаните направиха обрат срещу носителя на отличието като гост и се доближиха до следващия кръг в надпреварата.

Португалците поведоха в 28-ата минута чрез Силвестре Варела. Звездата на "драконите" Хълк напредна по лявото крило и пусна остро топката по земя. Варела изпревари защитник на "гражданите" и отблизо вкара.

Англичаните изравниха след спорен гол в 55-ата минута. Тогава с дълъг пас Марио Балотели беше потърсен на границата на наказателното поле на съперника. Защитникът на "Порто" Алваро Перейра опита да спре италианеца, но беше бутнат. Загубил равновесие, той си отбеляза автогол, а съдията зачете попадението.

"Манчестър сити" направи хубава, бърза атака в 84-ата минута, след която стигна до победата. Яя Туре получи топката и влезе отляво в наказателното поле. Той подаде на непокрития Серхио Агуеро, който отблизо беше точен.

Българските футболисти, участвали в мачовете, записаха добри резултати. Нападателят Цветан Генков вкара гола за "Висла"Стандард" (Лиеж). Той се разписа след центриране на Маор Меликсон в 88-ата минута, като бутна топката във вратата на белгийците и запази възможностите на полския отбор.


От 27а-ата минута "Висла" игра с човек по-малко след изгонването на Михал Чекай. Защитникът направи нарушение в наказателното поле и беше отстранен, а Гои би Сириак отбеляза технично дузпата.

Генков отбеляза и гола срещу "Твенте" в последния мач от груповата фаза. Именно с неговото попадение "Висла" стигна до 1/16-финалите.

"Твенте"Стяуа" в Букурещ. Българският вратар нямаше много трудности, а гола за холандците отбеляза Джошуа Джон. В 53-ата минута той прехвърли технично вратаря на румънците Киприан Антон Татарусану. Защитникът Валентин Илиев остана резерва за "Стяуа"Трабзонспор" като гост.

Един от най-красивите голове за вечерта отбеляза Мехмет Топал. Турският полузащитник вкара със силен удар от около 30 метра и допринесе за победата на "Валенсия"Стоук сити" в Англия.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати