18 Април 2024 г. Четвъртък

Преглед на печата днес

2012-02-17 05:34:58

Пътуването с автобус до морето това лято ще ни излезе с 20 процента по-скъпо заради повишаването на цените на дизела до 2,70 лв. за литър, информира на първа страница "Телеграф".

По разчети на вестника автобусът от София до Варна и обратно вече струва 55-58 лв. Миналата година по това време пътуването в двете посоки до морската столица е струвало не повече от 46 лв.

Поредното увеличение на цените на горивата се дължи на високия курс на долара и на скъпия нефт, посочва в интервю за ежедневника Иван Костадинов, търговски директор на "Петрол" АД.

По думите му цената да дизела зависи от търсенето и предлагането, а в Европа като цяло има недостиг на горивото.

Освен цените на горивата растат и разходите по всички важни пера в семейния бюджет въпреки ниската инфлация, коментира вестник "Сега", цитирайки данни на НСИ.

За година харчовете на средностатистическия гражданин са се увеличили с 67.72 лв. /7.3 процента/ и вече достигат 933.35 лв.

Позовавайки се на данните на НСИ "Новинар"най-често хляб, тестени изделия и малко зеленчуци.

Фискалният резерв е значително под критичния минимум, като през миналата седмица той е бил около 3-3,3 млрд. лв., алармира на първа страница "Дума".

Правителството на ГЕРБ е в състояние на ликвидна криза, твърди икономистът от НДСВ Любомир Дацов. Бившите министри Милен Велчев и Николай Василев разкритикуваха и идеята за използването на средствата от Сребърния фонд, който е част от фискалния резерв.

България е във валутен борд и фискалният резерв е част от валутния борд, затова тези пари трябва да се управляват единствено от централната банка, категорични са от НДСВ.

Биг брадър ще лови крадците на парно, пише "Монитор". Изданието посочва идеята на ГЕРБ за въвеждането на топломери с възможност за дистанционно отчитане.

ГЕРБ предлага да се криминализира кражбата на топлоенергия допълва на първа страница "Новинар". 
В интервю за "24 часа"Бюджет 2013 трябва да бъде внесен в парламента на 14 септември и до края на юли всички въпроси за доходите - и за заплати, и за пенсии, трябва да бъдат решени.

Ако дискусията започне още сега, ще се избегнат подозренията, че всичко ще се направи в последния момент предизборно”, заяви Димитров.

Инспектори ровят снаксовете и царевичните пръчици за опасни играчки, опаковани заедно с храната, съобщи Теменужка Грънчарова, експерт от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съобщава "Монитор".

В комплект с лакомствата за най-малките се разпространяват кукли, ключодържатели, плюшени играчки, колички. Те спазват правилото да са отделени в опаковка от храната, но не винаги са придружени с указания за употреба, маркировки, технически данни за продукта и др.

1 см сняг на квадратен метър в Балкана става на 2 литра вода, съобщава „24 часа”. Няма данни за залпово снеготопене до края на месеца, успокояват синоптиците.

Според тях времето едва ли ще се затопли толкова чувствително, че да потопи страната. Не може да се изчисли точно колко сняг ще се превърне във вода в близките дни, зависи от прекалено много фактори.

"Атаките ме правят по-решителна" е заглавието над интервю в "Труд" с Меглена Кунева, лидер на "България за гражданите".

"Нямаме напредък, имаме влошаване по някои най-важни демократични показатели. Брюксел разбра, че нито организираната престъпност, нито борбата с корупцията са приоритет за това правителство”, заявява в интервюто Кунева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати